گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
پروین تاج محمدی (روزنامه نگار جنوب کشور):
پاشنه آشیل نخبگی در استان؛ ضرورت اصلاح فرآیند انتخاب فرهیختگان
در استان بوشهر، تعریف نخبگی و فرهیختگی بیش از آنکه مبتنی بر معیارهای علمی و فرهنگی باشد، تحت تأثیر سلایق، روابط و توصیه‌های سیاسی قرار دارد، هر نهاد و گروهی برای معرفی نخبگان اجتماعی و فرهنگی، الگوهای خاص خود را دنبال می‌کند که اغلب ارتباطی با شاخص‌های واقعی نخبگی ندارند.

در جلسه دیدار فرهیختگان با رئیس‌جمهور، مشخص شد که این نشست به‌صورت مهندسی‌شده و با گزینش خاصی از سخنرانان برگزار شده است، به‌طوری که جامعه هدف این هم‌اندیشی، فاصله زیادی با واقعیت داشت و در میان سخنرانان، دکتر محمدمهدی جعفری، مسلم مسیگر و دو نخبه علمی که فرصت صحبت پیدا کردند، واقعاً در زمره نخبگان علمی و ورزشی بودند، اما سایر اقشار نخبه استان، از جمله اساتید دانشگاهی، نخبگان آموزش‌وپرورش، نویسندگان و شاعران یا حضور نداشتند یا تریبونی برای بیان دیدگاه‌های خود نیافتند.

 

نکته مهم دیگر، جایگاه نماینده مجلس در چنین نشست‌هایی است، نماینده‌ای که با ادبیاتی سخیف به عناصر دولت دوازدهم، استاندار وقت و دیگر شخصیت‌های ملی توهین می‌کند، چگونه می‌تواند در زمره فرهیختگان و نخبگان قرار گیرد؟ از نشانه‌های اصلی فرهیختگی، برخورداری از ادب و نزاکت است، همچنین، افرادی که در این جلسات تاریخ فرهنگی استان را تفسیر می‌کنند، اغلب شخصیت‌هایی سیاسی هستند و لازم است که تریبون به افراد متخصص و اهل‌فن سپرده شود.

 

فرایند گزینشی فعلی در انتخاب نخبگان، در نهایت به حذف اقشار واقعی فرهیخته و نخبه منجر می‌شود، تا کی قرار است در نشست‌های موسوم به «هم‌اندیشی نخبگان»، شاهد حضور و سخنرانی چهره‌های سیاسی باشیم، در حالی که نخبگان علمی و فرهنگی فقط نقش شنونده و بیننده را دارند؟

 

پیشنهاد من به استاندار محترم، دکتر زارع، این است که کمیته‌ای مستقل و تخصصی برای شناسایی نخبگان تشکیل شود، به‌دور از نفوذ گروه‌های سیاسی و ستادی، چنین کمیته‌ای می‌تواند در هنگام سفر مقامات کشوری، نخبگان واقعی را به‌عنوان نمایندگان علمی و فرهنگی استان معرفی کند تا نگاه مسئولان به بوشهر صرفاً در چارچوب مباحث انتخاباتی محدود نماند، آنان باید بدانند که این استان چه ظرفیت‌های عظیم علمی و فرهنگی‌ای در اختیار دارد.

 

جناب دکتر زارع، تا زمانی که فرایند تشخیص نخبگی در دستان گروه‌های سیاسی و ستادی قرار دارد و سلایق فردی تعیین‌کننده انتخاب نخبگان و تریبون‌هاست، خروجی چنین نشست‌هایی چیزی جز قدرت‌نمایی نمایندگان ۹ درصدی، میکروفن‌های غیرمرتبط و حذف زنان فرهیخته استان نخواهد بود و تشکیل کارگروه شناسایی فرهیختگان و عقلای علمی و فرهنگی، اقدامی ضروری و غیرقابل‌تأخیر است.

 

شناسه خبر : 19559
تاریخ : 1403/11/26 19:51:20
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/Xsk7uy
نویسنده خبر :
X

🔶سهیلا سلطانی
🔹 روزنامه نگار | مدرس
🔹 کارشناسی ارشد مدیریت دولتی  دانشگاه هرمزگان
🔹 لیسانس اقتصاد دانشگاه خلیج فارس
🔹 سردبیر  دریاکنار
🔹 کاندیدای ششمین دوره شورای شهر بوشهر
🔹 عضو صندوق هنر وزارت ارشاد
🔹 عضو هیات موسس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 
 
برچسب ها #پروین تاج محمدی #بانوان #استانداری بوشهر #رقیه زنگنه نژاد

نظرات

1
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.
  • مرادزاده - لطفا درج نمایید
    2 روز قبل

    نگاهی به وضعیت نابسامان اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر، به عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای تأثیرگذار بر اقتصاد و تجارت دریایی جنوب کشور، این روزها با چالش‌های مدیریتی و ساختاری جدی مواجه است. ترکیب مدیریتی این اداره کل، عدم توازن در انتصابات و ضعف در بومی‌گزینی، باعث ایجاد نگرانی‌هایی در میان فعالان حوزه بندری و دریانوردی شده است. یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در این اداره کل به چشم می‌خورد، غیر بومی بودن اکثر مدیران ارشد آن است. در حال حاضر، از چهار معاون این اداره کل، سه نفر غیر بومی هستند. این مسئله نه‌تنها موجب کاهش شناخت مدیران از ظرفیت‌ها و نیازهای محلی شده، بلکه فرآیند تصمیم‌گیری‌ها را از واقعیت‌های اجرایی و عملیاتی استان دور کرده است. حضور مدیرانی که شناخت عمیقی از زیرساخت‌های دریایی، مسائل اجتماعی و اقتصادی منطقه ندارند، بدون شک به کیفیت عملکرد این مجموعه آسیب می‌زند. از سوی دیگر، مدیرکل فعلی این اداره همچنان از مدیران دولت قبل محسوب می‌شود و به عنوان یکی از افراد نزدیک به استاندار اسبق شناخته می‌شود. این موضوع، در کنار تغییرات مدیریتی گسترده‌ای که در دیگر نهادهای استان رخ داده، به پرسش‌هایی درباره دلایل استمرار مدیریت وی منجر شده است. در حالی که استان بوشهر با داشتن نیروهای متخصص و کارآمد در حوزه دریانوردی، ظرفیت بالایی برای مدیریت بومی دارد، این پرسش مطرح می‌شود که چرا روند انتصابات در این اداره کل همچنان بر پایه روابط غیرشفاف و وابستگی‌های مدیریتی گذشته باقی مانده است؟ حضور معاونین غیر بومی در این اداره کل، تأثیرات منفی گسترده‌تری نیز داشته است. یکی از مهم‌ترین پیامدهای این وضعیت، گرایش پیمانکاران طرف قرارداد اداره کل بنادر استان بوشهر به جذب نیروهای غیر بومی است. این روند باعث شده است که بسیاری از فرصت‌های شغلی در این بخش، که می‌توانست به اشتغال جوانان بومی منطقه کمک کند، به نیروهای غیر بومی سپرده شود. این مسئله تا جایی پیش رفته که شرکت‌های راهبر اصلی بندر بوشهر عملاً به دست غیر بومی‌ها افتاده است. این وضعیت، نه‌تنها موجب نارضایتی بومیان شده، بلکه در درازمدت، باعث کاهش ارتباط و تعامل بدنه مدیریتی بندر با نیروی کار محلی و کاهش انگیزه سرمایه‌گذاری و توسعه بومی در منطقه خواهد شد. مدیریت بنادر استان بوشهر نیازمند تحول اساسی است. این تحول باید با بهره‌گیری از مدیران بومی، آشنا به چالش‌ها و ظرفیت‌های منطقه، و دارای برنامه‌ای روشن برای توسعه بنادر و افزایش بهره‌وری آغاز شود. سیاست‌گذاری‌های این اداره کل نباید در انحصار حلقه‌ای خاص از مدیران باقی بماند، بلکه باید با نگاه بازتر و بر اساس شایسته‌سالاری، به نفع اقتصاد دریایی و تجارت منطقه‌ای تصمیم‌گیری شود. امروز، بنادر بوشهر بیش از هر زمان دیگری به مدیرانی نیاز دارند که با شناخت کافی از منطقه، انگیزه تحول و برنامه‌ای مشخص برای توسعه بنادر و گسترش تعاملات تجاری دریایی، سکاندار این حوزه باشند. در غیر این صورت، روند فرسایشی فعلی، موجب عقب‌ماندگی بیشتر این بخش مهم اقتصادی خواهد شد.