تفاهمنامه همکاری ایران و قطر از سوی «سید صولت مرتضوی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و «علی بن سعید بن صمیخ المری» وزیر کار قطر در حوزه جذب و اعزام نیروی کار امضا شد.
«سید صولت مرتضوی» وزیر کار در دیدار با «علی بن سعید بن صمیخ المری» وزیر کار قطر، اظهار داشت: همکاران ما با تیم قطری از روز گذشته نشستهای خوبی داشتهاند، علاوه بر اینکه این تفاهمنامهها ثبت میشود مهم این است که هر چه سریعتر اجرایی شود. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: معاونت اشتغال وزارت کار به عنوان مسئول گروه مذاکرهکننده با گروه قطری به تفاهمنامه رسیده است. وی ادامه داد: حتماً این مفاد تفاهمنامه باید با قدرت پیگیری شود این امر با حضور تیمهای کارشناسی محقق میشود همچنین از شما درخواست میکنیم تا در سفارت قطر و ایران یک نفر به عنوان رابط کار حضور داشته باشد.
در ادامه این نشست، «محمود کریمی بیرانوند» معاون اشتغال وزیر کار بیان داشت: مذاکرههای خوبی در سطح کارشناسی برای ساماندهی اعزام نیروی کار داشتهایم. این پنجمین نشست کمیته با قطر است که در خصوص اعزام نیروی کار برگزار میکنیم و در سال ١٣٧٠ تفاهمنامهای امضا شده و چند مورد اصلاحیه و متمم خورده است.
وی ادامه داد: این تفاهمنامهها در حوزه اعزام کار خیلی موفق نبوده است نیاز است با رفع موانع اجرایی کنیم. اکنون تفاهمنامههای تدوین شده است که امروز آن را امضا میکنیم رشتهها در سه حوزه هوایی دریایی، پزشکی و هتلداری از سوی قطر در خواست اعزام نیروی کار شده است.
کریمی بیرانوند ابراز داشت: در فرآیند تامین نیروی کار متخصص و در کمیته مشترک آمادگی کامل خودمان را برای اعزام اعلام میکنیم. در ۶ ماه اخیر چهار هزار نفر درخواست به قطر تنها ۵٠٠ نفر موفق به اعزام شدند که اگر اعلام نیازها دقیق به ما صورت بگیرد اعزامها صورت میگیرد.
معاون وزیر کار کشورمان گفت: ١۵٠ دفتر جذب نیروی کار در قطر وجود دارد که نیاز است نیروهای مورد درخواست را اعلام کنند تا بحث حقوق و اسکان و سایر موارد مورد بررسی قرار گیرد آماده اجرایی کردن هستیم.
«علیرضا عسگریان» معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر کار هم در ادامه این نشست گفت: تمام ظرفیتهای ایران در حوزههای مختلف که ١٢٠ حوزه است را به تیم قطر اعلام کردیم.
وی با بیان اینکه حوزه حمل و نقل هوایی، دریایی و زمینی برای ما مهم است گفت: ارتباط بین شمال تا جنوب را فراهم کنیم. تمام کشورهای شمالی با ما در ارتباط هستند و ارتباطات آن وجود دارد و دومین موضوع بحث همکاریهای مالی اینکه مبنای تجارت است و به تسهیل روابط منجر میشود.
عسگریان اضافه کرد: از طرحهای اقتصادی کلان استقبال کنید بازرگانان ارتباط مستقیم با بازرگانان قطر و نهادهای دولتی ارتباط داشته باشند این ارتباط دوسویه باعث میشود ظرفیتهای پنهان آشکار شود. وی خاطرنشان کرد: برگزاری نمایشگاهها میتواند توانمندیهای ما را به قطر نشان دهد مهم است همکاری با اتاق بازرگانی نیز صورت گیرد تا نمایشگاهها اجرایی شود.
معاون رفاه وزارت کار از تجار قطری برای گفتگو دعوت کرد و گفت: این اراده جدی وجود دارد این اعتقاد وزیر کار و دولت است. امیدواریم ارتباط ما با وزیر اقتصادی قطر نیز فراهم شود. این تفاهم نقطه شروع خوب برای مبادلات تجاری باشد.
«علی بن سعید بن صمیخ المری» وزیر کار قطر نیز در ادامه این نشست، اظهار داشت: همانطور که اشاره شد، مهم است تا توافقها را اجرا کنیم و در صورتجلسه و تفاهمنامه برنامه اجرایی دیده شده است.
وی افزود: همکاران هیات ایرانی و قطری مذاکراتی دیروز و امروز داشتند توافقهایی داشتهاند که بخشی مربوط به کار و اشتغال، مراکز آموزش، تجارت و بازرگانی و سایر موارد است تا در زمینههای مختلف همکاری ادامه داشته باشد.
وزیر کار قطر بیان داشت: هیات ایرانی، قطر و سیاستمداران تمایل دارند اشتغال افزایش پیدا کند و نیروی ماهر ایرانی به قطر اعزام شود که چالشهای دارد که با حضور رایزنها حل میشود.
وی با تاکید بر اینکه مجوزهای مربوط به کار ملیتهای مختلف را صادر میکنیم گفت: دسترسی به تخصصها با مشکلاتی همراه است، همکاران صحبت کردند نیازمند نیروی کار در پزشکی، حمل و نقل و مهماندار هستیم و نیروی سطح کار بالا را جذب کنیم.
وزیر کار قطر گفت: در ارتباط با بازرگانان و تسهیلات امیدواریم هماهنگی بیشتری صورت گیرد ما برای تسهیل سرمایهگذاری و جذب بازرگانان وزارتخانه کار و بازرگانی را یکپارچه کردیم که شرکتهایی که ثبت میشوند موافقتنامهها در خصوص کار ثبت شود. همچنین اقداماتی برای تسهیل سرمایهگذاری و کارکنان ماهر انجام کردیم و روادید کارآفرین و افراد با استعداد را داریم و روایت کار آزاد را صادر کنیم.
«محمدحسن العبیدیی» معاون وزیر کار قطر نیز در این نشست با بیان اینکه همکاری خوبی طرف ایرانی برای تفاهمنامه با قطر داشتند گفت: ما یک کارگروه مشترک دایم تشکیل دادیم تا پیگیر توافقها باشد این کارگروه متشکل از وزارتخانهها کار و اتاق بازرگانی و امور خارجه است و از طرف ایرانی هم وزارتخانهها و دستگاههای مربوطه عضو میشوند تا بتوانیم نیروی کار ماهر را از طریق دفاتر رسمی جذب نیروی کار، جذب کنیم. وی تاکید کرد: به نظر میرسد همه موافق هستند توافقها را در برنامه واقع بستانه پیاده سازی کنیم که لازمه آن پیگیری از سوی دو کشور است. در این نشست مباحث و موضوعات مشترک بین دو کشور مطرح و یادداشت تفاهمنامه همکاری مشترک بین دو کشور امضا شد.
نظرات
0