
جهانیان ضمن اشاره به حضور فعال نمایندگان استانهای خوزستان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و یادکرد از جای خالی همکاران هرمزگانی در پی حادثه اخیر، تأکید کرد که ثبت میراث ناملموس، ضرورتی انکارناپذیر برای حفظ فرهنگ و هویت ملی است. به گفته وی، برخلاف آثار ملموس که ممکن است در برابر حوادث طبیعی و غیرطبیعی آسیبپذیر باشند، میراث ناملموس همچون آیینها، آداب، رسوم و سنتها در جریان سیال فرهنگ جوامع باقی میمانند.
او با بیان اینکه تخصصی در حوزه میراث ندارد، اما به این نتیجه رسیده که آثار ناملموس حتی تأثیرگذارتر از آثار ملموساند، گفت: این آثار بهواسطه گفتگو، ثبت مکتوب، استفاده از تصاویر و فناوریهای نوین، قابلیت استمرار و انتقال به نسلهای آینده را دارند.
وی از تلاشهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و همچنین ادارهکل میراث فرهنگی استان بوشهر در برگزاری این نشست تقدیر کرد و افزود: استان بوشهر سرشار از آیینها، آداب، غذاهای محلی، هنرهای نمایشی و شیوههای گرامیداشت شادی و عزا است که ظرفیت بالایی برای ثبت در فهرست میراث ناملموس دارند.
جهانیان در پایان با اشاره به اهمیت آشنایی نوجوانان و نسلهای جدید با فرهنگ غنی این سرزمین، بر لزوم معرفی صحیح این میراث برای پیشگیری از تأثیرپذیری از فرهنگهای بیگانه تأکید کرد و گفت: اگر در کنار ثبت، به معرفی این آثار به نسل آینده نیز بپردازیم، گامی مؤثر در پیشگیری از آسیبهای فرهنگی برداشتهایم.
نظرات
0