به گزارش دریاکنار و نقل از نفتیها ، تصمیمات غلط در پتروشیمی مروارید این روزها با خداحافظی مدیرعامل تازه استعفا داده آن به یکی از پرحاشیه دارترین مباحث روز صنعت پتروشیمی بدل شده؛ تا جاییکه برخی این تصمیمات پرهزینه و غیرکارشناسی را که حدد ۱۵۰۰ میلیارد تومان تنها در یک تصمیم اشتباه تخمین میزنند، نتیجه عملکرد "غ-ج" مدیرعامل اسبق این مجتمع میدانند و معتقدند نسبت نزدیک این فرد به "ع-ب" یکی از مدیران جدید نفت دولت رئیسی مانع مطرح شدن این ایرادات و رفع هر چه زودتر آن در قالب تصمیم در جهت تعیین مدیرعامل جدید و حل و فصل این مشکلات پرهزینه شده است.
گفته میشود ظاهرا مدیرعامل پتروشیمی مروارید به دلیل اینکه راه اندازی پروژه افزایش ظرفیت را غیرفنی میدانسته، در حدود یک ماه است که از سمت خود استعفا کرده و هیات مدیره مروارید نیز به دلیل دخالت مدیر جدید اوجی در یکی از زیرمجموعههای تاثیرگذار، هنوز نتوانستهاند مدیرعامل جدید انتخاب کنند.
در حال حاضر برخی از کارشناسان معتقدند: بنابرمصوبات هیات مدیره پتروشیمی مروارید سه موضوع مهم شامل تصمیم گیری در خصوص پروژه افزایش ظرفیت واحد اتیلن و خرید توربواکسپندر و همچنین خرید کلدباکس میبایست مورد بازبینی و تعقیب قرار گیرد. هر چند که اخیرا طی گزارشی در "نفتیها" و توضیحات روابط عمومی این شرکت وعده داده شده که بالاخره توربواکسپندر مورد نیاز پس از چند سال تاخیر قراراست به زودی به این مجموعه تحویل گردد اما به هرحال ابهامات موجود آنچنان زیاد است که نیازمند بررسی جدی است.
براساس این گزارش، پروژه ۳۰ درصد افزایش ظرفیت از ابتدای سال ۹۸ آغاز و قرار بود ۶ ماه پس از آن اجرائی گردد که تاکنون پروژه تمام نشده وپیش بینی میشود تا ۶ ماه دیگر هم این پروژه به سرانجامی نرسد. ضمن آنکه بسیاری از کارشناسان تاکید دارند: دست یابی به ظرفیت های بالاتر از ۷ درصد ظرفیت فعلی دراین پروژه غیرممکن است. این پیش بینی با محاسبات کارشناسی صورت گرفته از سوی منتقدان این طرح که به ایمیل این رسانه ارسال گردیده، بدین معنی است که این پتروشیمی تا کنون ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای افزایش ۷ درصدی ظرفیت تولید هزینه کرده که رقمی پرابهام تلقی میگردد.
این درحالی است که گفته میشود درزمان تصمیم گیری در جهت افزایش ۳۰ درصدی تولید نیز بارها کارشناسان بر مانعی با عنوان تحریم در جهت اجرای این پروژه اصرار داشتند که ظاهرا"غ-ج" مدیرعامل وقت همواره بربی اثربودن تحریم براجرای این طرح سخن به میان میآورده و دراین راستا نیز طرح را در شرایط تحریم اجرائی میکند اما امروز با تاخیر جدی در روند کار حتی در زمانیکه توضیحات این مجتمع برای عدم تحویل یک دستگاه به این مجموعه به "نفتیها" ارسال شد بر اثرات تحریم براین امر تاکید شده بود.
نکته قابل تامل دیگر آنکه علاوه بر ابهام در تحویل توربواکسپندر در حال حاضرخبرمیرسد بیش از ۲ سال است که ظاهرا در حدود ۲ میلیون یورو به حساب یک شرکت مطرح اروپائی جهت ساخت قطعات کمپرسور به منظور افزایش ظرفیت واریز شده و هیچ پاسخی از این شرکت تا کنون دریافت نشده و البته شنیده میشود پتروشیمی مروارید نیز هیچگونه ادعای قانونی علیه این شرکت مطرح نکرده است. به زبانی ساده تر باید گفت پروژه غیرکارشناسی افزایش ظرفیت تا کنون باعث خسارت بیش از ۱۵۰۰ میلیاردی به سهامداران شده و حال که زمان محاسبه و بازخواست است، ظاهرا برخی از مسوولان جدید نفت با اعمال نفوذ سعی بر نادیده گرفتن این تخلفات دارند که در صورت صحت این امر باید نگران بود که افرادی که امروز با شعار مبارزه با فساد به عنوان اولویت کاری خود بر جایگاه فعلی تکیه زده اند قراراست با صنعت نفت و پتروشیمی چه کنند؟
نظرات
0