به گزارش دریاکنار و نقل از روابط عمومی استانداری بوشهر، احمد محمدی زاده در نشست اجتماع نخبگانی سرامدان و مستعدان برتر بومی استان بوشهر-ساکن تهران با اشاره به ظرفیتهای استان در بخش کشاورزی، شیلات و چشماندازهای هر بخش، اظهار داشت: بوشهر استانی بینظیر در ظرفیتهای طبیعی و ذاتی است و به جرات میتوان ادعا کرد بسیاری از کشورها این ظرفیتها را ندارند.
وی با ارائه تاریخچه این استان در اقتصاد دریامحور، ادامه داد: چشمانداز جدی در این حوزه ایجاد شده و مزارع تولید صدف خوراکی و مولد مروارید و همچنین تولید میگو و ماهی نیز در حال توسعه است.
وی افزود: بیش از نیمی از تولیدات مواد اولیه پتروشیمی کشور در استان بوشهر تولید میشود، اما صنایع پایین دستی در استان همچنان شکل نگرفته است؛ این درحالی است که اگر این مهم محقق شود، علاوه بر از بین رفتن نرخ بیکاری، ارزشافزوده بسیار بالایی به اقتصاد کشور تزریق خواهد شد؛ چرا که در حوزه پتروشیمی، ارزشافزوده در صنایع پایین دستی ایجاد میشود.
استاندار بوشهر بیان کرد: زنجیره ارزش در نفت و گاز در استان شکل گرفته و تنها نیروگاه اتمی کشور در بوشهر قرار دارد؛ علاوه بر آن، دو نیروگاه دیگر نیز در حال ساخت هستند.
محمدیزاده یادآور شد: در حوزه آب شیرین نیز اقدامات جدی در استان بوشهر در حال انجام است و با توجه به اینکه ایران کشوری کم آب و با مصرف بیرویه است، این اقدام میتواند تاثیر بسزایی در کشور داشته باشد.
وی اضافه کرد: صنعت شیرینسازی آب در استان بوشهر امروزه در حالی روزانه ۷۰ هزار مترمکعب آب تولید میکند که این عدد در قیاس با ۷ میلیون متر مکعب آب شیرین در عربستان، بسیار ناچیز است گرچه به نوبه خود رشد محسوب میشود.
استاندار بوشهر تأکید کرد: با توجه به تولید بالای پساب، تصفیه پساب یکی دیگر از برنامههای استانداری در سال گذشته و امسال است؛ در بحث سدسازی نیز اقدامات بسیار خوبی در حال انجام است و سال گذشته یکی از سدهای استان نیز آبگیری شد.
وی گفت: ایجاد و افزایش همافزایی بین نخبگان، امری ضروری و ضامن توسعه همهجانبه است؛ چرا که اساساً هیچ پیشرفتی بدون حضور نخبگان امکانپذیر نیست؛ با این نگاه، اتحاد و پرهیز از اختلاف و زمینهسازی برای حضور سربازان جنگ اقتصادی در استان، دو رویکرد اصلی استانداری در سالهای اخیر است.
محمدیزاده با بیان اینکه بوشهر بعد از انقلاب با بوشهر قبل از انقلاب در هیچ یک از شاخصهای توسعه قابل مقایسه نیست، خاطرنشان کرد: شبکهسازی نخبگان استان با محوریت بنیاد نخبگان استان میتواند زمینه مناسب برای حل مشکلات استان را فراهم کند؛ مشکلات استان کاملاً مشخص است و با ارائه فرصتهای سرمایهگذاری و کار به نخبگان، می توان توان این افراد را بخشهای مورد نیاز تزریق کرد.
وی خاطرنشان کرد: امروزه هیچ صنعتی بدون نگاه دانشبنیان نمیتواند به حیات خود ادامه دهد و این موضوع ضرورت حضور نخبگان را در صنعت نشان میدهد.
نظرات
0