وی تاکید کرد: اگر برای معرفی مفاخر این استان برنامههای درخور برگزار نکنیم، بزرگان محو میشوند و جامعه در باتلاقی عمیق غرق میشود.
آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه مفاخر مایه سرافرازی و بالیدن جامعه پیرامونی و جغرافیای زیستی خود هستند، اذعان کرد: جامعهای که مفاخر نداشته باشد در قهقرای سقوط خواهد بود و به " فسیلگاه" تبدیل میشود.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: بوشهر از دیرباز شاهد طلوع ستارگانی پر فروغ و جایگاه طلوع اندیشههای والا بوده است و گنجینهای از تولید مفاخر در طول تاریخ کشور به شمار میرود.
وی با ذکر برخی از بزرگان سرآمد و بی نظیر استان بوشهر در تاریخ کشور و جهان، بیان کرد: چرا استان بوشهر با چنین پیشینه غنی در پنج قرن گذشته، هیچگاه مفاخر آن در سطح کشور و جهان عرضه و شناخته نشدهاند؟
آیت الله صفایی بوشهری یادآور شد: توانمندی ناخدا سلیمان سیرافی در عرصه دریانوردی دنیا کم نظیر بوده است اما همانند مارکوپولو ایتالیایی و ناخدای چینی شناخته نشده است.
وی اضافه کرد: فایز و مفتون در ادبیات، ابوسعید سیرافی در ادبیات عرب، ابن نوع سیرافی به عنوان معلم نخست شخصیت شناسی دینی جهان، علامه بلادی و بسیاری دیگر از بزرگان فرهنگ، ادب و علم بوشهر هستند که تاریخ درباره آنها سکوت اختیار کرده است.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اشاره به بررسیهای خود درباره علت این امر، عنوان کرد: همت نکردن و بی توجهی بوشهریها در معرفی مفاخر و تلاش گسترده انگلیس برای محو این مفاخر ۲ دلیل عمده ناشناخته ماندن این بزرگان است.
وی یادآور شد: انگلیس تلاش بسیاری برای محو چهرههای فرهنگی و مشاهیر بوشهر انجام داد به گونهای که امروز عکسی از رئیسعلی دلواری در دسترس نیست.
آیت الله صفایی بوشهری گفت: اگر بخواهیم این مرز و بوم در افق تمدنی جایگاه داشته باشد باید در تولید مفاخری که محصولات ارزشمند ملی و بین المللی داشته باشند و معرفی آنها کوشش شود.
وی اظهار کرد: برگزاری آیین بزرگداشت و تجلیل از مفاخر از این نظر اهمیت دارد که مفاخر گذشته احیا شوند، بزرگان حاضر انگیزه بیشتری پیدا کنند و نسلی که در خط این بزرگان قرار دارد آینده و افق پیش روی خود را در زندگی آنها ببیند.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: باید در مسیر احیای تمدن دیرینه این مرز و بوم برنامههایی قوی طراحی و اجرا شود.
نظرات
0