اصغر باقرزاده درباره اقدامات این معاونت در خصوص احیای معاونت پرورشی اظهار کرد: طرح احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی در وزارت آموزش و پرورش توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و پس از تایید شورای نگهبان ابلاغ شده است. متعاقب آن آیین نامه اجرایی ماده واحده قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی نیز توسط هیئت وزیران وقت تصویب و برای اجرای به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شده است. باقرزاده افزود: در دوره دولت سیزدهم نخستین کاری که معاونت پرورشی و فرهنگی انجام داد تحلیل عملکردی اجرای این قانون از زمان ابلاغ تاکنون بود. در همین راستا انتظارات قانون احیا و مجموعه وظایف و اقداماتی که در راستای اجرایی شدن آن باید انجام می شد را احصا کردیم و مشخص کردیم چه بخشی از این انتظارات برآورده شده و چه بخش هایی مغفول مانده است که بتوانیم آن ها را پیگیری کنیم. هر مدرسه باید یک مربی پرورشی داشته باشد معاون پرورشی و فرهنگی در تشریح برخی از این انتظارات اضافه کرد: بحث دوم که در قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی بسیار مورد تاکید بوده، این است که هر مدرسه باید یک مربی پرورشی داشته باشد در مدارس ابتدایی، راهنمایی و متوسطه که تعداد دانش آموزان آن ها تا ۱۵۰ نفر است، یک مربی پرورشی تمام وقت تعیین می شود و در مدارس ابتدایی، راهنمایی و متوسطه که تعداد دانش آموزان آن ها بیش از ۱۵۰ نفر باشد، یک نفر از مربیان یا معلمان تمام وقت به عنوان معاون پرورشی و تربیت بدنی تعیین می شود که وظایف مربی پرورشی را نیز به عهده خواهد داشت. نزدیک به ۶۰ هزار نیروی پرورشی کم داریم باقرزاده افزود: سازوکارهای اختصاص مربی پرورشی براساس قانون احیا، در آموزش و پرورش ایجاد شده متاسفانه به دلیل کمبود نیرو این امر محقق نشده است و در حال حاضر در ۴۲ هزار و ۷۲۹ مدرسه از تعداد ۱۱۴ هزار و ۷۴۲ مدرسه فعال درکشور، نیروی پرورشی به صورت معاون و مربی حضور دارند و متاسفانه نزدیک به ۶۰ هزار نیروی پرورشی کم داریم؛ پیگیری های لازم برای اخذ مجوز و جذب نیروی کیفی در حال انجام است و خوشبختانه با تاکیدات رئیس جمهور و دستور ایشان، مجوز جذب و به کارگیری ۱۱ هزار مربی پرورشی صادر شده که فرایندهای برگزاری آزمون و جذب این نیروها در حال انجام است امیدوار هستیم طی ماه های آینده شاهد برگزاری آزمون جذب باشیم. باقرزاده اضافه کرد: در حوزه مشاوره نیز دچار کمبود شدید نیرو هستیم که پیگیر هستیم مجوزهای لازم را برای جذب مشاوران برای فعالیت در مدارس جذب کنیم همچنین برابر برنامه ریزی های انجام شده از ظرفیت دانشگاه فرهنگیان نیز حداکثر استفاده را خواهیم کرد تا این کمبودها را جبران کنیم.
معاون وزیر ادامه داد: محور دیگری که در قانون احیا و آیین نامه اجرایی آن مورد تاکید است، ایجاد ردیف مستقل بودجه و تأمین اعتبار مناسب برای فعالیت های پرورشی است که به صورت ناقص انجام شده در حال پیگیری هستیم تا از طریق سازمان برنامه و بودجه ردیف و اعتبار مستقل و مناسبی برای اجرای فعالیت های پرورشی تعریف شود. خوشبختانه از زمان روی کارآمدن دولت سیزدهم توجه در این بخش به حوزه پرورشی بسیار خوب بوده و رشد خوبی در این حوزه داشتیم اما تا رسیدن به مطلوبیت های کافی فاصله داریم امیدواریم در آینده نزدیک اقدامات موثرتری انجام گیرد.
احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی
معاون وزیر با بیان اینکه یکی از انتظارات قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی این بود که در ساختار وزارت آموزش و پرورش از صف تا ستاد پست های سازمانی و نیروی انسانی مورد نیاز ایجاد شود، افزود: بخش تربیت بدنی در ستاد و استان ها از معاونت پرورشی و فرهنگی تفکیک شده و به طور مستقل در قالب یک معاونت مجزا شکل گرفته است.
وی اضافه کرد: در طول یک سال گذشته معاونت پرورشی با طراحی و تدوین بسته تربیتی چندساحتی تلاش کرد با استفاده از ظرفیت های موجود و نیروهای متعهدی که در کنار مربیان و مشاوران مدارس با عنوان مدیران و معلمان دغدغه مند در مدارس سراسر کشور حضور دارند، این بسته را به اجرا بگذارد. در این بسته استقرار نظام جامع هدایت تحصیلی دانش آموزان، کمک به بهسازی و تجهیز فضاهای پرورشی کشور اعم از اردوگاه ها، کانون ها، دارالقرآن ها، مراکز رشد و خدمات مشاوره ای، کتابخانه های کلاسی و ... مورد توجه قرار گرفته است همچنین برنامه جامع نظام مراقبت دانش آموزان در برابر آسیب های اجتماعی (نماد) از جمله محورهای مهم بسته تربیتی چندساحتی معاونت در سال گذشته به شمار می آید که با جدیت پیگیری شده است.
باقرزاده اظهار کرد: تشکیل و فعال سازی گروه های جهادی دانش آموزی در سازمان دانش آموزی، گسترش فعالیت های تشکل های دانش آموزی اعم از اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان، سازمان بسیج دانش آموزی و سازمان جوانان هلال احمر، به طور جدی پیگیری شده است. همچنین مسابقات، جشنواره ها و پویش های متعدد جریان ساز فرهنگی و تربیتی به مناسبت های مختلف در کشور برگزار و با استقبال چشم گیر دانش آموزان مواجه شده است و تلاش شده با جریان سازی فرهنگی تربیتی، دانش آموزان بتوانند در موقعیت های تربیتی در ساحت های مختلف سند تحول بنیادین، نقش آفرینی و از نظر بینشی و گرایشی و رفتار تربیتی ارتقا پیدا کنند.
سامانه نورینو چیست؟
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر بیان کرد: از کارهای عمده مهم دیگر معاونت در سال گذشته می توان به طراحی و راه اندازی سامانه نورینو اشاره کرد که این سامانه امکان رصد و پایش لحظه ای فعالیت های پرورشی و تربیتی را تا سطح مدارس و دانش آموزان برای دست اندرکاران فراهم کرده است و با استفاده از این سامانه آموزش و پرورش این قابلیت را پیدا کرده که برای تمامی ادارات کل آموزش و پرورش استان ها، آموزش و پرورش مناطق، نواحی و شهرستان ها، مدارس سطح کشور و یکایک دانش آموزان براساس تلاشی که در طول سال انجام می دهند، کارنمای تربیتی صادر کند و میزان تلاش تربیتی آنان را ارزیابی و بازخورد دهد.
باقرزاده گفت: امیدوارم ان شالله با همدلی، همفکری و هم افزایی تمامی همکاران خدوم و دلسوز در آموزش و پرورش به ویژه معلمان، مربیان پرورشی، مشاوران و مدیران مدارس در سراسر کشور سال تحصیلی پرباری را پیش رو داشته و شاهد حضور همه جانبه، فعال و هوشمندانه دانش آموزان و فرهنگیان در عرصه های تربیتی و نظام تعلیم و تربیت باشیم. لازم می دانم به سهم خودم از حمایت های همه جانبه مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، رئیس جمهور، هیئت دولت و مقام عالی وزارت که به طور ویژه از حوزه فعالیت های پرورشی و فرهنگی حمایت می کنند، تشکر ویژه داشته باشم.
نظرات
0