
متاسفانه شاهد رفتار نامناسب و عدم احترام متناسب و عدم رعایت شان و کرامت وکلا این روزها ، نقل محافل حقوقی است که در این باب باید به چند نکته توجه داشت.
*اول لزوم حفظ شان و کرامت وکلا در محاکم قضایی:* گروهی هرچند به حق وکلا و قضات را همکار می دانند، همکار از این باب که هر دو گروه در صدد احقاق حق و عدالت هستند. ضرب المثل مشهوری هم داریم که وکیل و قاضی دو بال فرشته ی عدالت هستند اما نیک می دانیم که اگر یک بال معیوب، مصدوم یا شکسته باشد امکان پرواز مطلوب میسر نمی باشد.
تبصره ۳ ماده واحده مصوب ۱۳۷۰ مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در مقام بیان صراحت دارد که وکیل در مقام دفاع از احترام و تامینات شاغلین شغل قضا برخوردار است، در آیین نامه اجرایی لایحه ی قانونی استقلال کانون وکلا مصوب ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ ریاست محترم قوه قضائیه نیز از مواد ۳ الی ۹ به صراحت بیشتری بر حفظ شان و کرامت وکلا علی الخصوص در ماده ۶ آن آیین نامه تاکید و تصریح گردیده است،همچنین در قانون اساسی، قانون آیین دادرسی کیفری و قانون حفظ حقوق شهروندی.
اما متاسفانه علی رغم تاکید و تصریح قانون و آیین نامه و علی رغم وجود قضات شریف، شاهد برخورد نامناسب و خارج از شان توسط برخی محاکم قضایی و حتی کارمندان اداری با وکلای محترم دادگستری می باشند که می طلبد ریاست محترم قوه قضائیه در راس نهاد قضا در این باره دستورات قاطع و عاجل و عملی مبذول فرمایند چرا که واقعا شایسته و از مروت و جوانمردی نیست که یک قشر (وکلای مقدس دادگستری) حداکثر و بیشترین احترام را برای مجموعه ی قضایی قائل باشند اما با بی مهری ، بی احترامی و بی مروتی طرف مقابل روبرو گردند.
دوم ، بخاطر جلوگیری از اطاله ی این نوشتار قسمت دوم و سوم و چهارم یعنی عدم حفظ شان و کرامت وکلا توسط حاکمیت و نهادهای حاکمیتی و جامعه را به اختصار و با یک مثال به عرض می رسانم که به عنوان نمونه ، هنگامی که فیلم و سریال های تلویزیونی ساخته می شود و توسط صدا و سیمای ملی!!! نیز اکران می شود و وکیل دادگستری در این فیلم ها به عنوان بدترین افراد و حتی مجرم از جمله کلاهبردار و عناوینی نامناسب معرفی می شوند از عامه ی جامعه که مخاطب تلویزیون ملی !!! هستند چه توقعی می توان داشت که در این راستا نیز می طلبد که اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری (اسکودا) همگام و هماهنگ با کانون های وکلای سراسر کشور با تشکیل کارگروه های تخصصی و ویژه و ارتباط و تعامل با اهل آن ، به مقابله با این گونه اقدامات قبیح اقدام نمایند.
آنچه بیان شد تنها خلاصه ای بود از آنچه امروزه بر وکیل و نهاد وکالت می رود... چرا که اگر قرار بر نوشتن در این باب باشد باید کتاب ها نوشته شود .
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل! چرا که اگر اقدامات صریح ، سریع ، عاجل ، قاطع و عملی صورت نگیرد دیری نخواهد پایید که وکیل کشی و وکیل ستیزی و بدبینی نسبت به نهاد وکالت با اعمال عامدانه بعضی نهادها و افراد در جامعه به صورت بیشتری شایع خواهد گردید.
با احترام




نظرات
0