خیلی فارس به عنوان یک منطقه جغرافیایی و طبیعی همواره نقش مهمی در ابعاد گوناگون تمدن بشری از عهد باستان تا روزگار جدید داشته است. یکی از نقشها و کارکردهای بسیار اساسی و مستمر خلیج فارس همانا نقش تجاری، بازرگانی و حمل و نقل است. ایرانیان به عنوان آبادگران تاریخی خلیج فارس در درازای تاریخ بلند این دریا و جایگاه بنیادین در موضوع بازرگانی دریایی و دریانوردی تجاری داشتهاند.
با عنایت به این اصل گروه تاریخ دانشگاه خلیج فارس بر آن شد که دومین همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس با محوریت بازرگانی و حمل و نقل دریایی میباشد. ایرانیان به عنوان آبادگران تاریخی خلیج فارس در ازای تاریخ بلند این دریا جایگاه بنیادین در موضوع بازرگانی دریایی و دریانوردی تجاری داشتهاند.
با عنایت به این اصول گروه تاریخ دانشگاه خلیج فارس برآن شد که دومین همایش بین المللی خلیج فارس با محوریت بازرگانی و حمل و نقل دریایی در روز دهم اردیبهشت ۱۴۰۳ خورشیدی با حضور استادان، صاحب نظران، پژوهشگران و همچنین با مشارکت سازمانهای ذی ربط در دانشگاه خلیج فارس برگزار شد.
استادان، صاحب نظران، پژوهشگران و شرکت کنندگان در این همایش با توجه به مقالات و مباحث مطرح شده در این همایش، ضمن تاکید بر ضرورت کوشش در جهت حفظ هویت ایرانی خلیج فارس موارد ذیل را مورد تاکید و تصویب قرار دادند.
۱ در سال جهش تولید با مشارکت مردم، مشارکت کنندگان همایش خواهان اتخاذ تدابیری برای ورود و مشارکت هر چه بیشتر مردم و بخش خصوصی در حوزه بازرگانی و حمل و نقل دریایی در خلیج فارس شدند.
۲ این همایش خواهان گسترش روابط و همکاریهای اقتصادی و تجاری بین ملتهای مجاور خلیج فارس شده و پیام صلح و برادری خود را به ملتهای منطقه خلیج فارس ابلاغ میدارد.
۳ این همایش از ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران خواهان توجه و سرمایه گذاری همه جانبه در جهت توسعه کرانهها و پس کرانههای خلیجفارس است.
۴ این همایش بر ضرورت توجه بسیار جدی به تجارت دریا از یک سو و سرمایهگذاری در زمینه حمل و نقل دریایی از طریق توسعه زیرساختها در بنادر و جزایر خلیج فارس تاکید نمود.
۵ این همایش برضرورت تاسیس دانشکده علوم و فنون دریایی در دانشگاه خلیج فارس تاکید نموده و پیشنهاد مینماید که دو درس ۲ واحدی تحت عنوان آینده پژوهی در خلیجفارس و تاریخ دریانوردی ایرانیان در دورههای تخصصی رشته های تاریخ و مطالعات خلیج فارس و ایران شناسی پیش بینی و اجرا گردد.
۶ این همایش به ضرورت مطالعه احداث راه آهن ساحلی خلیج فارس از یکسو و اتصال بندر بوشهر به راه آهن سراسری تاکید ورزید.
همچنین؛ تبدیل دانشگاه خلیج فارس به دانشگاه بین المللی و استقرار دبیرخانه دائمی همایش بین المللی خلیج فارس در دانشگاه خلیج فارس مورد تاکید این همایش بود.
نظرات
0