قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست تخصصی زیرمنطقهای «میراث فرهنگی ناملموس و تابآوری در برابر تغییرات اقلیمی و تأثیرات آن در آسیای غربی و مرکزی در اتاق بازرگانی اصفهان گفت: بیش ازسه هزار میراث ناملموس در فهرست ملی کشور به ثبت رسیده است.
علی دارابی افزود: از این تعداد ۲۱ اثر در فهرست میراث ناملموس یونسکو به ثبت رسیده که ۹ اثر آن به صورت مشترک با دیگر کشورهای منطقه است.
وی ثبت پروندههای مشترک با دیگر کشورها را باعث تبادل تجارب و نقطه عطفی در وفاق و همگرایی و زمینهسازی در رسیدن به صلح پایدار دانست و ادامه داد:با تلاشی که در دو دهه گذشته در راستای صیانت از هویت فرهنگی ملتها با استفاده از قوانین الزامآور به ویژه پس از الحاق کشورها به کنوانسیون پاسداری از میراث ناملموس، فرهنگهای مشرق زمین نه تنها از هجمه گسترش فرهنگ غرب بیش از گذشته در امان ماندهاند بلکه فرصتی جهانی و برجسته برای ماندگاری آن در جامعه بین المللی فراهم شد.
قائم مقام و معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به نقش فعالان غیردولتی در ترویج میراث ناملموس در دنیا گفت: نقش این فعالان به عنوان رابطان موثر و کارآمد، ضامن قدرتی همافزاکننده میان جوامع محلی و متولیان دولتی خواهد بود.
به مناسبت سالگرد تصویب کنوانسیون ۲۰۰۳ ناظر به پاسداشت میراث فرهنگی ناملموس، «نشست زیرمنطقهای تخصصی میراث فرهنگی ناملموس و تابآوری در برابر تغییرات اقلیمی در آسیای غربی و مرکزی با تاکید بر نقش فعالان غیردولتی» از سوی مرکز مطالعات میراث ناملموس در آسیای مرکزی و غربی و با همکاری مرکز بین المللی اطلاعرسانی و میراث فرهنگی ناملموس در منطقه آسیا - اقیانوسیه و همچنین سازمان مردم نهاد "باغ پارسی، میراث زنده" (سازمان مشاور یونسکو)، شامگاه دیروز (سهشنبه) در اصفهان آغاز شد.
نظرات
0