گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
شرط جدید برای استخدام معلمان چیست؟ | استخدام معلمان غیر رسمی در دستور کار مجلس
در این خبر به توضیحاتی درباره شرط جدید برای استخدام معلمان و استخدام معلمان غیر رسمی پرداخته شده است.

نتایج نهایی آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش ویژه رشته شغلی دبیری و هنرآموزی بعد از ظهر چهارشنبه ۲۶ مهرماه اعلام شد.

بر این اساس پذیرفته شدگان نهایی برای تشکیل پرونده استخدامی، انجام معاینات پزشکی تکمیلی نظیر آزمایشات پاراکلینیکی، اخذ معرفی نامه برای گواهی عدم سوءپیشینه، اطلاع از سایر مراحل و مدارک لازم و نیز ساماندهی در مدارس باید دو روز بعد از اعلام نتایج یعنی شنبه ۲۹ مهرماه به اداره کل آموزش و پرورش استان سهمیه خدمتی مراجعه می‌کردند.

در واقع صدور حکم استخدام پیمانی این معلمان به شرط صدور تاییدیه انفرادی گزینش برای داوطلب، داشتن ابلاغ تدریس و با رعایت سایر ضوابط و مقررات استخدامی مربوط است. با توجه به اینکه پذیرفته شدگان همزمان با اشتغال و تدریس در مدارس باید دوره مهارت آموزی را در دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی نیز طی کنند، صدور حکم استخدام پیمانی برای آن‌ها به صورت موقت و تا انتهای سال جاری یعنی سال ۱۴۰۲ است و تمدید استخدام پیمانی آن‌ها برای سال ۱۴۰۳ و بهره‌مندی از امتیازات نظام رتبه بندی معلمان برای آن‌ها مشروط به موفقیت در گذراندن دوره مهارت آموزی و اخذ گواهینامه صلاحیت معلمی و سایر ضوابط است.

بر اساس برنامه ریزی‌های انجام گرفته و زمان بندی تعیین شده، دوره مهارت آموزی قبول شدگان آزمون دبیری و هنرآموزی همزمان با انجام سایر مراحل استخدامی از طریق دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و دانشگاه فرهنگیان به عنوان مجری دوره انجام می‌شود.

پذیرفته شدگان باید ۵ روز بعد از اعلام نتایج نهایی آزمون به منظور اطلاع از نحوه ثبت نام و شرکت در دوره مهارت آموزی متناسب با رشته خود، به درگاه اطلاع رسانی ۲ دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و دانشگاه فرهنگیان مراجعه کنند.

هزینه دوره یک‌ساله مهارت‌آموزی را چه کسی پرداخت می‌کند؟

بخشی از هزینه برگزاری این دوره یک ساله مهارت آموزی که شامل خدمات آموزشی و رفاهی می‌شود، بر عهده داوطلب است و محل آموزش نیز بر اساس شغل محل توسط دانشگاه مجری دوره تعیین می‌شود. همچنین چنانچه هر یک از پذیرفته شدگان در طول برگزاری دوره یک ساله مهارت آموزی از ادامه تحصیل و اشتغال منصرف شوند، وزارت آموزش و پرورش به تشخیص خود نسبت به محاسبه و اخذ هزینه‌های مربوط اقدام می‌کند.

چنانچه به هردلیلی در این مرحله صلاحیت عمومی فرد پذیرفته شده در آزمون دبیری و هنرآموزی از سوی هسته گزینش مورد تایید قرار نگیرد، انجام معاینات پزشکی، ارائه گواهی سوء پیشینه و شرکت در دوره مهارت آموزی و موفقیت در آن هیچگونه حقی برای استخدام در وزارت آموزش و پرورش ایجاد نمی‌کند و از ادامه فرآیند انجام کار جلوگیری می‌شود.

لزوم ارائه مدرک ICDL و روخوانی و روان خوانی قرآن به هنگام ثبت نام در دوره یک ساله مهارت آموزی

از سوی دیگر مطابق با بند ۱۱ بخش هشتم با عنوان «تذکرات مهم» دفترچه آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش ویژه رشته شغلی دبیری و هنرآموزی، پذیرفته شدگان نهایی این آزمون ملزم‌اند در زمان ثبت نام در مراکز مجری دوره یک ساله مهارت آموزی مدرک روخوانی و روان خوانی قرآن کریم و مدرک کسب مهارت‌های هفتگانه ICDL را ارائه دهند، در غیر این صورت باید تعهد دهند که تا قبل از اتمام دوره یک ساله مهارت آموزی، این مدارک را ارئه کنند.

مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در دوره مهارت آموزی و تشکیل پرونده استخدامی چیست؟

گرچه مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در دوره مهارت آموزی و تشکیل پرونده استخدامی به ترتیب از سوی دانشگاه مجری دوره و اداره کل آموزش و پرورش استان سهمیه خدمتی اعلام می‌شود، اما داشتن اصل و تصویر مدارک سجلی و هویتی داوطلب اعم از کارت ملی، شناسنامه و شناسنامه فرزندان، اصل و تصویر مدارک تحصیلی اعم از گواهینامه موقت یا دانشنامه، اصل کارنامه نتایج نهایی آزمون، اصل و تصویر مدارک مربوط به ایثارگری، اصل و تصویر کارت پایان خدمت و معافیت دائم برای افراد مذکور لازم است.

استخدام معلمان غیررسمی در دستور کار مجلس

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تأکید بر اینکه هم‌اکنون بیش از ۲۵۰ هزار کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش وجود دارد، گفت: یکی از آشکارترین اثرات کمبود معلم، افزایش جمعیت دانش‌آموزان در کلاس‌های درس است.

کمبود معلم در مهرماه ۱۴۰۲ باعث ورود مجلس به ماجرا و برگزاری جلسه غیرعلنی با حضور وزیر آموزش و پرورش شد.

نمایندگان مجلس، وزارت آموزش و پرورش را در بحران کمبود معلم امسال مقصر می‌دانند آن هم به جهت ضعف مدیریت و عدم پیش‌بینی به‌موقع و حل مسئله کمبود معلم در اول مهرماه؛ البته بارها وزارت آموزش و پرورش از همکاری ضعیف سازمان اداری و استخدامی و برنامه و بودجه در جلسات رسمی شکوه کرده است.

محمد وحیدی؛ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره این جلسه به تسنیم گفته بود: وزیر آموزش و پرورش، کلاس‌های درس بدون معلم را نپذیرفت و خود را تبرئه کرد، نمایندگان مجلس در این جلسه اعلام کردند زمان‌بندی استخدام نیرو در سازمان اداری و استخدامی و وزارت آموزش و پرورش دارای اشکال است.

سازمان اداری و استخدامی آمار کمبود معلم را تأیید نمی‌کند

به گفته وی، سازمان اداری و استخدامی مسئله کمبود نیرو در وزارت آموزش و پرورش را نمی‌پذیرد و معتقد است که این وزارتخانه سند برنامه نیروی انسانی ندارد با این حال وزیر آموزش و پرورش تأکید داشت که سند جامع برنامه‌ریزی نیروی انسانی وجود دارد و کمبود معلم اعلام شده با رعایت تأکیدات اسناد بالادستی است.

حداکثر جمعیت دانش‌آموزان در کلاس درس چند نفر است؟

(براساس مصوبه ۸۶۶ شورای عالی آموزش و پرورش، در دوره ابتدایی حداکثر جمعیت دانش‌آموزان حاضر در کلاس درس ۲۶ نفر است. در دوره متوسطه اول و دوم حداکثر جمعیت دانش‌آموزان حاضر در کلاس درس ۲۸ نفر است همچنین حداکثر جمعیت دانش‌آموزان کلاس درس در هنرستان‌ها ۱۸ نفر است.)

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تأکید بر اینکه هم‌اکنون بیش از ۲۵۰ هزار کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش وجود دارد، گفت: برای جبران کمبود معلم از روش‌های مختلفی همچون اضافه کار معلمان شاغل، دعوت از معلمان بازنشسته برای تدریس دانشجو معلمان ورودی سال‌های ۹۸ و ۹۹ و بازگشت ۲۳ هزار معلم خرید خدمات آموزشی به روند تدریس در مدارس استفاده شد.

به گفته وحیدی، یکی از آشکارترین اثرات کمبود معلم، افزایش جمعیت دانش‌آموزان در کلاس‌های درس است.

طرحی برای استخدام معلمان غیررسمی

طبق تأکیدات مجلس، آموزش و پرورش برای استفاده بیشتر از معلمان بازنشسته باید قرارداد آنها را زمان‌دار منعقد و حق‌التدریس را هر ماه پرداخت کند همچنین طرح ساماندهی نیروی انسانی هم اکنون در دستور کار مجلس است که براساس آن معلمان غیررسمی (خرید خدمات آموزشی، حق‌التدریس، غیرانتفاعی) سال ۹۱ به بعد استخدام خواهند شد.

آموزش و پرورش باید از فارغ‌التحصیلان سایر دانشگاه‌ها با برگزاری آزمون استخدامی و برگزاری دوره آموزشی ۶ ماهه به عنوان معلم استفاده کند و برنامه‌ریزی به گونه‌ای باشد که حضور این افراد در کلاس‌های درس از اول مهر اتفاق بیفتد نه مانند امسال که تا اواخر مهر هنوز برخی افراد وارد کلاس‌های درس نشده‌اند.

دلایلی که کمبود معلم را رقم زد

در گزارش مجلس، عوامل زمینه ساز کمبود معلم و نیروی انسانی اینگونه اعلام شده است:

ضعف مدیریت و عدم پیش بینی مسئله در مجموعه ستادی وزارت آموزش و پرورش.

تعلل و تأخیر سازمان اداری و استخدامی در صدور ردیف‌های آزمون استخدامی موضوع ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان و کاستی در تعداد این مجوزها.

عدم پرداخت منظم حق‌التدریس شاغلان و بازنشسته‌ها توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و کاهش شدید انگیزه آنان برای همکاری.

کاهش جذب دانشجومعلمان در دانشگاه‌های فرهنگیان.

نقص در زیرساخت‌های دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی و ظرفیت بسیار اندک آنها برای تأمین نیاز آموزش و پرورش.

انحراف دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی از مأموریت تربیت دبیر در دهه ۹۰.

عدم تناسب جذب از طریق آزمون‌های استخدامی در ۱۰ سال گذشته.

طولانی شدن روند ارزیابی داوطلبان آزمون آموزگاری.

آمار بالای بازنشستگی معلمان در سه سال گذشته.

ممنوعیت به‌کارگیری معلمان خرید خدمات.

ضعف ساختار منابع انسانی آموزش و پرورش و درنتیجه عدم برنامه‌ریزی به موقع برای تأمین نیروی انسانی.

کاهش جذابیت حرفه معلمی.

 

منبع: صفحه اقتصاد 

 
شناسه خبر : 11998
تاریخ : 1402/8/4 05:17:44
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/2jj0d9
نویسنده خبر :
X

🔶سعاد نصاری
🔹 روزنامه نگار | مدرس
🔹 گوینده 
🔹 مدیر امور تدوین و صدا

🔹 مدیر امور اداری مالی تعاونی مسکن مهر (شماره 2 استان بوشهر)
🔹 عضو هیات موسس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 
برچسب ها #وزارت آموزش و پرورش #استخدام #معلمان #معلمان غیر رسمی #آزمون #دبیری #هنرآموزی

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.