حجت الاسلام والمسلمین رضا رویت در ابتدای این آیین، هدف از برگزاری جشنواره آوای زندگی را شناسایی و ارزیابی مساجد و بقاع متبرکه فعال در حوزه خانواده عنوان کرد و افزود: این جشنواره در صدد است تا مساجد و بقاع متبرکه را در سطح کشور توانمند و با توجه به سبقه فعالیت مساجد و بقاع متبرکه در این حوزه، در یک شبکه واحد فعال نموده و زیر ساختهای لازم و پشتیبانی را به لحاظ محتوایی و سخت افزاری برای تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری را در اختیار آنان قرار دهد .
مدیرعامل بنیاد ملی خانواده و دبیر جشنواره با اشاره به اینکه در کشور ما مجموعههای متعددی با مساجد و بقاع متبرکه در ارتباط هستند، گفت: هدف این جشنواره دورهم جمع کردن این مجموعههای متعدد و فعالسازی آنها در حوزه جمعیت، ازدواج، خانواده، فرزندآوری و اثربخشی و توانمندسازی هرچه بیشترآنها در این حوزه است.
وی اظهارکرد: این جشنواره در دو بخش استانی و ملی برگزار میشود و نمایندگانی از دستگاههای مرتبط با مساجد به ویژه سازمان تبلیغات اسلامی و ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد دربخش استانی و سطح استانها فعالیت می کنند.
حجتالاسلام رویت، ادامه داد: جشنواره در سه دسته «بقاع متبرکه»، «مساجد روستایی و عشایری» و «مساجد شهری» فعالیت های مساجد و بقاع متبرکه در حوزه تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده و فرزندآوری را ارزیابی می کند و درهر بخش سه مسجد یا کارگزار مسجدی به عنوان برگزیدگان جشنواره معرفی میشوند.
مدیرعامل بنیاد ملی خانواده تصریح کرد: امیدواریم اقدامات خوب مساجد و بقاع متبرکه برای افزایش ازدواج، تحکیم خانواده و نیز کاهش طلاق با الگونمایی توسط جشنواره در سراسر کشور گسترش یابد و این جشنواره (آوای زندگی) بستری برای ارتقای دانش و مهارت کارگزاران و فعالسازی آنها در یک حرکت هم افزا با محوریت خانواده باشد.
حجتالاسلام رویت از فعالان مسجدی دعوت کرد از طریق سایت جشنواره، اقداماتی که برای خانواده در مساجد و بقاع متبرکه انجام دادهاند را اعلام و طرحهای خود را تشریح کنند
حجت الاسلام تقی زاده گفت: در این نشستها ضمن پرداختن به وضعیت خانواده در عصر حاضر و ایران اسلامی ، بر لزوم پرداختن به این حوزه از طریق فعالان دینی و اجتماعی و فرهنگی تاکید شده و راهکارهای پرداختن به این مهم مطرح و اجرایی سازی بررسی و برنامه ریزی می شود .
وی از کلیه فعالان مسجدی دعوت کرد تا با حضور در این حرکت فرهنگی اجتماعی که تاثیر بسیاری بر ارتقای جامعه و کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از کاهش ازدواج و فرزند آوری و افزایش طلاق دارد، اعتلای جامعه ایرانی اسلامی را رقم بزنند .
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر، در ادامه این آئین گفت: نرخ رشد طبیعی جمعیت یکی از شاخصهایی است که همواره از سوی کارشناسان و برنامهریزان و سیاستگذاران مورد توجه قرار گرفته است و کاهش این نرخ به کمتر از یک پس از پنجاه سال، زنگ خطری برای استان و کشور به شمار میرود.
اسکندر پاسالار خاطر نشان کرد: امروزه جمعیت کشور روند کاهشی داشته و به سوی میانسالی و پیری پیش می رود، قبل از انقلاب سیاستهای جمعیتی مبنی بر کنترل و کاهش بود و بعد از آن و تا اوایل دهه هفتاد روند جمعیت افزایشی و رشد خوبی داشته ولی بعد از آن روند کاهشی داشته بطوریکه برابر سرشماری سال 95 نرخ رشد جمعیت حدود 1.24 در کشور می باشد و از سال 95 به بعد هم روند کاهش جمعیت ادامه داشته بطوریکه رهبر معظم انقلاب تاکید داشتند که باید در سیاست های تهدید نسل، تجدید نظر قرار گیرد.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر بیان کرد: طبق پژوهشهایی که در کشور انجام شده، افراد قبل از ازدواج تمایل به دو تا سه فرزند دارند اما بعد از ازدواج به یک فرزند بسنده میکنند که باید با برنامهریزی درست و مدون و مشارکت دستگاهها نسبت به فرزندآوری و تسهیل افرادی که در سن ازدواج هستند سریعتر اقدام کرد.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مشکلات در خانوادهها با ریش سفیدی برطرف میشد که امروز نیز باید از ظرفیت خیران و بزرگان در تشویق جوانان به ازدواج و تحکیم بنیان خانوادهها استفاده کرد.
نظرات
0