حسین باغبان در بیان اقدامات مثبت واحدهای این پالایشگاه برای کنترل مصرف بهینه مواد شیمیایی گفت: کارکنان پالایشگاه دوم پارس جنوبی در واحد پالایش گاز و اداره مهندسی و بهره برداری با پایش مستمر و موثر مبادی هدررفت مواد شیمیایی و به دنبال آن جلوگیری از هدررفت از طریق نوسازی و تعمیر مبادی شناسایی شده در ۱۰ ماهه نخست سال ۱۴۰۱ توانستند ضمن حفاظت از محیط زیست، رکورد بی نظیری در مدیریت مصرف بهینه و جلوگیری از هدررفت مواد شیمیایی را ثبت کنند.
وی افزود: پایش و کنترل منظم کارکنان بهرهبرداری و مهندسی فرآیند از طریق افزایش سرعت جابه جایی مبدلهای معیوب، کنترل مشکل کفزایی به منظور کاهش فرار ماده آمین، کنترل نوسانات بر روی مبدلهای صفحه ای، تهیه و اجرای دستورعملها عملیاتی و برشورهای آموزش کاربردی، بخشی از اقدامات صورت گرفته به منظور مدیریت و کاهش مصرف مواد شیمیایی بوده است.
باغبان با اشاره مصرف مواد شیمیایی در ردیفهای گازی در دو سال گذشته گفت: درصد کاهش مصرف متوسط ماهانه سال جاری نسبت به متوسط دو سال قبل از آن در سه ماده پرمصرف آمین، پروپان و متانول به ترتیب ۵۷.۳۹، ۲۰.۱۵ و ۴۲.۱۹ درصد بوده است.
وی ادامه داد: به طوری که در طی سال ۹۹ تا سال جاری در مجموع برای ماده آمین مصرف پالایشگاه از ۱۵۷.۸ به ۴۷ متر مکعب، برای ماده پروپان مصرف پالایشگاه از ۷۸۷ به ۶۷۰ متر مکعب و برای متانولاز ۲۵۵ به ۱۲۸ مترمکعب با کاهش همراه بوده است و اکنون در ۱۰ ماهه اول سال ۱۴۰۱ با اقدامات فوق الذکر در مجموع به ارزش ۱۷۳ میلیارد ریال صرفه جویی ارزی داشته است.
مدیر پالایشگاه دوم با اشاره به اهمیت رسیدن به این دستاورد مهم گفت: این رکورد در شرایطی بدست آمده است که کشور در شرایط جنگ اقتصادی است و تحریمهای بخش صنعت نفت، گاز و پتروشیمی نیز همچنان پابرجاست.
باغبان افزود: پالایشگاه دوم در آستانه ۲۰ سالگی عمر بهره برداری خود با تولید قریب به ۶۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین در روز فراتر از ظرفیت پیش بینی شده خود در طراحی یعنی ۵۰.۵ میلیون مترمکعب در روز، رکورددار تولید پایدار در بین پالایشگاههای دوفازی است و این موضوع بیانگر آن است که این دستاوردها در شرایط تحریم بدون خلل موثر بدست آمده است که بیانگر عدم تاثیر موثر تحریم بر تولید پایدار بوده است.
وی گفت: متخصصان و کارکنان پالایشگاه دوم پارس جنوبی باتکیه بر دانش و تجربه بومی و استفاده از قطعات تولید داخل در شرایط جنگ اقتصادی همت گمارده اند و ماحصل آن صرفه جویی اقتصادی بالغ بر ۱۷۳ میلیارد ریالی تنها در یکی از فرآیندهای تولیدی است که بدان اشاره شد.
مدیر پالایشگاه دوم با اشاره به جنگ اقتصادی علیه ایران، پارس جنوبی را به عنوان قطب اقتصادی کشور در خط مقدم این جنگ توصیف کرد و گفت: در شرایط کنونی و در مقابل هجمههای سنگین تبلیغاتی ما به عنوان سربازان اقتصادی با افتخار نهضت عظیم تولید پایدار گاز و اقتصاد مقاومتی را به منظور تامین نیاز داخلی و صادرات و عدم اتکا به بیگانگان، بالاترین اولویت خود میدانیم و سربازان پالایشگاه دوم در این جنگ از هیچ کوششی فروگذاری نخواهند کرد.
باغبان گفت: مجموعه اقدامات دانش بنیان، مبتکرانه و متکی به تجارب همکاران به منظور افزایش قابلیت اطمینان و سطح دردسترس پذیر بودن دستگاهها در کنار رسیدن به رکوردهای جدید در زمینه تولید پایدار گاز ادامه دار خواهد بود.
نظرات
0