به گزارش دریاکنار، عبدالمجید دراهکی صبح دوشنبه در نشست ارائه برنامهها و رویکردهای فنی و حرفهای در بوشهر اظهار کرد: پیرامون توسعه کمی و کیفی آموزشهای مهارتی، بخش غیردولتی همسو با بخش دولتی، در سند آمایش استان، جلب مشارکت در بخش غیر دولتی و بنگاههای اقتصادی زود بازده برای سرمایه گذاری و آموزشهای مهارتی با پشتیبانی بخش دولتی است.
وی افزود: تدوین سند جامع استانی مهارت بر اساس مطالعات منطقهای و آمایش سرزمین، استاندار نویسی دورههای آموزشی جدید، بروز رسانی آموزشهای مهارتی، ارتقای مهارتهای مربیان این سازمان، ترویج و تشویق مهارت آموختگان در ایجاد تعاونیهای مهارت بنیان متناسب با ظرفیتهای اقتصادی، راه اندازی و تأسیس مراکز رشد و هدایت نخبگان مهارتی به سوی این بنگاهها جهت تجاری سازی ایدهها، ایجاد واحدهای مطالعاتی و پژوهشی به منظور ترویج، تشویق و تطبیق ظرفیتهای درون سازمانی با مطالبات بیرونی و تنوع بخشی در برنامههای آموزشی این اداره کل است.
دراهکی تاکید کرد: فراهم کردن زیر ساختها و بستر سازی جهت حضور تشکلهای حمایتی و خیرین مهارتی، کاریابیها و بنگاههای کسب و کار در جنب و جوار مراکز آموزش فنی و حرفه ای دولتی و غیردولتی، آینده پژوهی مشاغل در حوزههای اصلی فناوری و تهیه و تدوین مدلهای نو و جدید با هدف ارتقای شاخصها و مؤلفههای آموزشی در امر مهارت آموزی است.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر تاکید کرد: این امر شامل همه نیروی منابع انسانی، تجهیزات آموزشی کارگاهی، منابع آموزشی و استانداردها و فضاها و اماکن آموزشی است.
وی، مجموع عملکرد آموزشی بخش دولتی در ۹ ماهه سال جاری را پنج میلیون و ۱۸۹ هزار و ۲۴۱ نفر ساعت معادل ۲۶ هزار و ۳۴۹ نفر دوره دانست و افزود: در این دوره در مجموع تعداد ۱۷ هزار و ۶۸ نفر مرد و ۹ هزار ۲۸۱ نفر زن متقاضی بوده اند.
دراهکی ادامه داد: سهم آموزشهای مهارتی غیررسمی در بخش دولتی در خوشههای صنعت ۴۱ درصد، خدمات ۴۸ درصد، کشاورزی ۴ درصد و فرهنگ و هنر ۷ درصد تخمین زده شد.
وی بیان داشت: مجموع عملکرد آموزشی در بخش غیردولتی در نه ماهه سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۲ میلیون و ۵۵۱ هزار و ۳۰۱ نفر- ساعت در قالب ۱۵ هزار و ۹۷۵ نفر دوره آموزشی در آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد استان بوشهر اجرا شده است.
تحقق ۱۱۷ درصدی برنامههای آموزشی
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهر بیان کرد: از ۱۵ هزار و ۹۷۵ نفر دوره آموزش ارائه شده، ۱۲ هزار و ۳۰۹ نفر زن و ۳ هزار و ۴۷۲ نفر مرد و تعداد ۱۹۴ نفر هم در آموزشگاههای دومنظوره آموزش دیده اند.
به گفته دراهکی، این آموزشها در بخشهای خدمات، صنعت، فرهنگ و هنر و کشاورزی در ۴۷ رشته آموزشی از قبیل امور مالی و بازرگانی، فناوری اطلاعات، مراقبت و زیبایی، طراحی و دوخت، تکنولوژی فرهنگی، عمران، تأسیسات، صنایع دستی و… در قالب ۶۴۰ حرفه مهارتی به متقاضیان ارائه شده است.
این مقام مسئول گفت: درصد تحقق آموزشهای مهارتی غیررسمی در بخش غیردولتی در ۹ ماهه امسال را ۱۱۷ درصد از تعهد را پوشش داده است.
وی افزود: مجموعاً در استان بوشهر ۳۰۸ آموزشگاه دارای مجوز بوده و بیش از ۴۰ درصد تعهدات آموزشی اداره کل را اجرا مینمایند که از این تعداد ۱۸۷ آموزشگاه در حوزه بانوان، ۶۸ آموزشگاه در حوزه برادران و ۵۳ آموزشگاه به صورت دو منظوره فعالیت آموزشی دارند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر، اقدامات صورت گرفته ۹ ماهه را در راستای ارتقای کیفی آموزشهای ارائه شده توسط بخش غیردولتی بسیار خوب دانست و اظهار داشت: در ۹ ماه امسال این اداره کل تعداد ۲۲۳ بازرسی و نظارت بر روند آموزشی، برگزاری ۲ جلسه هیأت نظارت و ۳ جلسه هم اندیشی بین آموزشگاههای آزاد، رؤسا و کارشناسان مراکز به منظور بررسی تمهیدات و فرصتها و نقاط قوت و ضعف پیش روی آموزشگاهها و ارائه راهکارهای مناسب در این خصوص انجام داده است.
منبع: روابط عمومی اداره کل آموزش فنی وحرفه ای استان بوشهر
نظرات
0