حسن بابایی در نشست وبیناری با مدیران ثبتی استانهای هرمزگان و بوشهر از اتمام حدنگاری و تثبیت مالکیت تمامی اراضی کشاورزی بندرلنگه به عنوان اولین شهرستان کشور خبر داد.
وی با اشاره به مساحت ۱۱۲ هزار هکتاری کل اراضی کشاورزی استان هرمزگان گفت: مالکیت ۶۱ هزار و ۹۷۱ هکتار از این اراضی در ۶ هزار و ۹۷۳ قطعه تا کنون تثبیت و اسناد آنها صادر شده است که این میزان ۵۵ درصد از کل اراضی کشاورزی این استان را شامل میشود.
بابایی با تقدیر از ادارات ثبت اسناد و املاک بندرلنگه، نواحی ۱ و ۲ بندرعباس و بستک که حدنگاری اراضی کشاورزی آنها به ترتیب ۱۰۰، ۸۳، ۹۲ و ۸۱ درصد محقق شده است افزود: کارنامه عملکردی این استان مطلوب است و امیدواریم تا پایش بعدی عملکردی که در به صورت میدانی و در بهمن ماه انجام خواهد گرفت به اتمام کامل حدنگاری اراضی کشاورزی نزدیک شده باشد.
صفدرکشاورز معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت نیز در این نشست با بررسی نقاط قوه و برخی نقاط ضعف در اجرای حدنگاری استان هرمزگان، بر رفع اختلاف بین جانمایی و میزان صدور اسناد تأکید و خواستار رفع این موارد در پایش عملکردی آتی شد.
تعیین تکلیف باقیمانده اراضی ملی جانمایی شده در بانک جامع ظرف مدت یک ماه، پیگیری قراردادهای منعقده در حوزه حدنگاری اراضی کشاورزی، تعیین تکلیف اسناد دفترچهای موجود در بانک جامع املاک و تبدیل به اسناد مالکیت حدنگاری، بررسی و تدقیق محدوده اراضی شهری و روستایی و کم کردن فاصله بین جانمایی و صدور سند مالکیت در این اراضی از دیگر مصوبات این جلسه بود.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه ارتباطهای وبیناری با استانها، آخرین وضعیت و عملکرد حدنگاری استان بوشهر را نیز مورد بررسی قرار داد.
در این ارتباط که مدیرکل و تمامی رؤسای واحدهای ثبتی این استان حضور داشتند، رئیس سازمان ثبت از ۴ واحد ثبتی تنگستان، عسلویه، کنگان و شبانکاره که حدنگاری اراضی کشاورزی آنها به عنوان یکی از مهمترین اولویتهای برنامهای سال جاری سازمان ثبت به ترتیب ۸۶، ۸۰، ۷۴ و ۷۰ درصد محقق شده است تقدیر کرد و گفت: این واحدها حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری موفق به پیشبرد کار شده اند و امیدواریم با تداوم این روند در این استان نیز با رفع موانع و تسریع امور در شهرستانهای دیگر، تا پایان سال شاهد حدنگاری ۸۰ درصد و یا اتمام حدنگاری کل اراضی کشاورزی باشیم.
تسریع در رسیدگی پروندههای تشکیلی در هیئتهای قانون تعیین تکلیف، بررسی علل و پیگیری آراء منفی صادره در هیئتهای رسیدگی به پروندههای قانون تعیین تکلیف و انجام اقدامات مقتضی، تعیین تکلیف باقیمانده اراضی ملی جانمایی شده در بانک جامع ظرف مدت یک ماه، پیگیری قراردادهای منعقده با شرکتهای مشاور در حوزه حدنگاری اراضی کشاورزی و تعیین تکلیف اسناد دفترچهای موجود در بانک جامع املاک و تبدیل آنها به اسناد مالکیت حدنگاری از مصوبات این جلسه بود.
گفتنی است در این جلسات وبیناری همچنین عملکرد کلی استانها در حوزه تعداد اسناد دفترچه ای، پاسخ به استعلامات کمتر از ۲ روز، خلاصه معاملات، قانون ساماندهی، تعداد آراء قانون تعیین تکلیف اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی و حدنگاری و صدور اسناد اراضی وقفی، کشاورزی و درصد محدود باقیمانده احتمالی از اراضی ملی از سوی رئیس سازمان ثبت، معاون امور املاک و کاداستر، مدیرکل کاداستر و مدیرکل امور املاک به تفکیک تمامی شهرستانها مورد تحلیل و بررسی قرار میگیرد.
منبع: خبرگزاری میزان
نظرات
0