بیمههای مختلفی برای بازنشستگی وجود دارد. به عنوان مثال در کشور ما سازمان تامین اجتماعی، سازمان خدمات کشوری، صندوق بیمههای لشکری، نفت و سایر صندوق ها از این قبیل بیمهها هستند. کارگران مشمول قانونکار معمولا مشمول تحت پوشش صندوق تامیناجتماعی هستند. بازنشستگی در قانون تامین اجتماعی شرایط مختلفی دارد و یکی از شرایط آن بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه و ۶۰ سال سن است.
در ادامه حالتهای مختلف از بابت حقوق بازنشستگی، سن و شرایط بازنشستگی برای این نوع بازنشستگی بررسی میشود.
مقررات بازنشستگی در قانون تامین اجتماعی
در ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی سن بازنشستگی برای مردان ۶۰ سال تمام و برای زنان ۵۵ سال تمام تعیین شده است در زمان تصویب اولیه این قانون سابقه واریز بیمه در این سنین ۱۰ سال تعیین شده بود در مصوبات بعدی اصلاحیه ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی سابقه بیمه مورد نیاز برای بازنشستگی در سن ۶۰ سال برای مردان و ۵۵ سال برای زنان به ۲۰ سال افزایش پیدا کرد در ادامه همین ماده و در تبصره یک آن عنوان شده که چنانچه مردان در سن ۵۰ سالگی و زنان در سن ۴۵ سالگی دارای ۳۰ سال سابقه بیمه باشند میتوانند بازنشسته شوند پس باتوجه به این توضیحات شرایط عمومی بازنشستگی برای مردان و زنان به صورت زیر است:
۱.بازنشستگی مردان در سن ۵۰ سالگی با ۳۰ سال سابقه بیمه
۲.بازنشستگی زنان در سن ۴۵ سالگی با ۳۰ سال سابقه بیمه
۳.بازنشستگی مردان در ۶۰ سالگی با ۲۰ سال سابقه بیمه
۴.بازنشستگی زنان در سن ۵۵ سالگی با ۲۰ سال سابقه بیمه
حالت های مختلف بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه
بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه و ۶۰ سال سن
همانطورکه در قسمت های قبل هم گفته شد این بازنشستگی برای مردان تعریف شده است. بنابراین تمام بیمه شده های مرد اعم از بیمه اختیاری و اجباری میتوانند وقتی سن آنها به ۶۰ سال تمام رسید و ۲۰ سال سابقه واریز بیمه داشتند درخواست بازنشستگی نمایند. دراین حالت چنانچه میانگین دستمزد دو سال آخر ضربدر سنوات این بیمه شدگان از حداقل حقوق و مزایای تعیین شده کمتر باشد، مستمری بازنشستگی با حداقل حقوق و مزایای تعیین شده پرداخت شده و این کسری جبران میشود. بنابراین اگر بیمه شده با حداقل حقوق و مزایای قانونکار مشغول به کار باشد و با همین مبلغ بیمه واریز نماید، بازنشستگی وی با ۲۰ سال تا ۳۰ سال ازلحاظ مستمری تفاوتی نخواهد داشت.
نظرات
0