«آیین نامه اجرای بند ث ماده ۸۳ قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (موضوع ساماندهی صدور مجوز ایجاد طرحهای گردشگری ترکیبی)» با شماره ۲۹۲۲۲ در تاریخ ۱۴۰۴/۰۲/۲۲ توسط معاون اول رئیسجمهور ابلاغ شد.
هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۴/۲/۱۴ به پیشنهاد شماره ۱۴۰۳۲۱۰۰/۱۶۶۹۰ مورخ ۱۴۰۳/۹/۲۰ وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی (با همکاری وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی) و به استناد بند (ث) ماده (۸۳) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب،۱۴۰۳ آیین نامه اجرایی بند مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:
آییننامه اجرای بند (ث) ماده (۸۳) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران موضوع ساماندهی صدور مجوز ایجاد طرحهای گردشگری ترکیبی
ماده ۱- در این آییننامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
۱- قانون: قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳.
۲- وزارت: وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی.
۳- آییننامه ایجاد: آییننامه، ایجاد، اصلاح تکمیل درجهبندی و نرخگذاری تأسیسات گردشگری و نظارت بر آنها موضوع تصویبنامه شماره ۵۱۰۰۱/۷۵۷۹۱ هـ مورخ ۱۳۹۴/۶/۱۱ با اصلاحات بعدی.
۴- تأسیسات گردشگری: واحدهایی شامل انواع هتلها مجتمعهای گردشگری مناطق نمونه گردشگری، مراکز گردشگری ساحلی دریایی، دهکده سلامت مراکز تفریحی و سرگرمی که پس از اخذ مجوز از وزارت مطابق با آییننامه ایجاد و با رعایت مفاد ماده (۵) این آییننامه تأسیس میگردند یا فعالیت میکنند.
۵- گردشگری با کاربری ترکیبی: ترکیبی از فعالیتهای، تجاری، اداری، مسکونی با فعالیت گردشگری که در اعیانی احداث شده در اراضی با کاربری یا پهنه گردشگری با احتساب تصویب در مراجع ذیصلاح شهر و روستا بدون تغییر در کاربری، عرصه قابلیت استقرار خواهند داشت.
۶- طرح گردشگری با کاربری ترکیبی: طرح (پروژه) گردشگری که با کاربری ترکیبی و با غلبه فعالیت گردشگری صرفاً در اراضی با کاربری گردشگری داخل محدوده یا پهنه گردشگری (حریم شهر) مطابق آییننامه ایجاد تهیه و پس از تصویب در مراجع قانونی مربوط حسب مورد اجرا میگردد.
ماده ۲- دامنه شمول این آییننامه، مطابق با قانون و در چهارچوب تعریف مقرر در بند (۶) ماده (۱) این آییننامه اراضی با کاربری گردشگری در محدوده و حریم مصوب طرحهای جامع و تفصیلی شهرها و محدوده طرحهای هادی روستاها میباشد.
تبصره - اراضی زراعی و باغی موضوع قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب ۱۳۷۴ با اصلاحات بعدی و همچنین اراضی واقع در مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست خارج از شمول این آییننامه میباشد.
ماده ۳- افراز، تفکیک و تقسیم اراضی با کاربری یا پهنه گردشگری موضوع این آییننامه ممنوع است.
ماده ۴- سهم زیربنای واحدهای با فعالیت تجاری اداری مسکونی واقع در طرح گردشگری با کاربری ترکیبی در محدوده و حریم شهرها و محدوده طرحهای هادی روستاها در مجموع حداکثر تا چهل درصد (۴۰%) زیربنای کل طرح (پروژه) مجاز است.
تبصره- در حریم شهرها، سهم زیربنای اختصاص یافته به فعالیتهای غیر گردشگری واقع در طرح گردشگری با کاربری ترکیبی محدود به فعالیتهای تجاری و اداری بدون واحد مسکونی و در مجموع حداکثر تا بیست درصد (۲۰%) زیربنای کل طرح (پروژه) خواهد بود.
ماده ۵- اخذ مجوزها و پروانههای ساختمانی طرحهای گردشگری با کاربری ترکیبی در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط از مراجع و دستگاههای مربوط در محدودههای مشخص شده در قانون از جمله کمیسیون ماده (۵) قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مصوب ۱۳۵۱ با اصلاحات بعدی آن و قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب ۱۳۷۴ با اصلاحات بعدی با رعایت ماده (۴) این آییننامه الزامی است.
ماده ۶- هم پیوندی - همجواری و نوع جانمایی فعالیتهای تأسیسات و واحدهای طرح گردشگری با کاربری ترکیبی به نحوی باشد که اختلالی در امر گردشگری ایجاد نکند.
ماده ۷- در اجرای طرح گردشگری با کاربری، ترکیبی ساخت و بهرهبرداری واحدها با فعالیت گردشگری در اولویت میباشند و در صورت تکمیل بخش گردشگری طرح صدور پروانه بهرهبرداری برای بخش گردشگری بلامانع است.
ماده ۸- اجازه پیش فروش واحدهای گردشگری با کاربری ترکیبی با رعایت مقررات ایمن آییننامه با پیشرفت فیزیکی حداقل سی و پنج درصد (۳۵%) صرفاً از واحدهای با فعالیت گردشگری طرح (پروژه) مطابق با برنامه زمانبندی مصوب با تأیید وزارت امکانپذیر است.
تبصره ۱- پیشفروش واحدهای موضوع این ماده در قالب قانون پیش فروش ساختمان مصوب ۱۳۸۹ با اصلاحات بعدی و آییننامه اجرایی آن (موضوع تصویبنامه شماره ۲۹۸۱۱/ ت ۴۷۷۴۱هـ مورخ ۱۳۹۳/۳/۲۰) و رعایت سایر قوانین و مقررات مربوط ممکن است.
تبصره ۲- اخذ گواهی عدم خلاف یا پایان کار از مراجع صدور پروانه و از کمل طرح گردشگری با کاربری، ترکیبی در زمان انعقاد قرارداد پیش فروش طرح گردشگری با کاربری ترکیبی واحدهای مذکور الزامی است.
ماده ۹- صدور سند تفکیکی اعیانی برای واحدهای طرح گردشگری با کاربری ترکیبی صرفاً با اجرای کامل طرح اخذ پایان کار ساختمانی و پروانه بهرهبرداری از مراجع ذیربط، امکانپذیر است.
ماده ۱۰- تأسیسات گردشگری در دست احداث موضوع این آییننامه که دارای مجوز ایجاد باشند، میتوانند با رعایت ضوابط فنی و شرایط مندرج در این آییننامه از ظرفیتهای طرحهای گردشگری با کاربری ترکیبی استفاده نمایند.
ماده ۱۱- تعرفه و عوارض صدور پروانه ساختمانی توسط مراجع ذی ربط، براساس کلیه فعالیتهای مندرج در طرحهای گردشگری با کاربری ترکیبی تعیین و محاسبه میگردد و اعطای طرحهای تشویقی برای کلیه واحدها لحاظ میشود.
ماده ۱۲- در صورت ساخت و ساز مغایر با گردشگری با کاربری ترکیبی مصوب و پروانه ساختمانی و عدم اصلاح آن برابر قوانین و مقرات مربوط علاوه بر پیگیری از طریق مراجع قضایی و شبه قضایی، مجوز طرح گردشگری با کاربری ترکیبی، ابطال، حق فروش و پیشفروش واحدهای آن سلب و از صدور پایان کار طرح (پروژه) جلوگیری میشود همچنین کل طرح در قالب طرح (پروژه) گردشگری لحاظ میشود.
تبصره - تخلف در طرح پروژههای گردشگری با کاربری ترکیبی واقع در اراضی دولتی و ملی واگذار شده موجب جبران خسارت وارد شده طبق نظر کارشناس رسمی دادگستری توسط مجری طرح بوده و وزارت مکلف است برای خلع ید متخلف نسبت به معرفی آن به مراجع قانونی ذیربط اقدام نماید. وزارت مکلف است مصادیق تخلفات را در قراردادهای طرحهای گردشگری با کاربری ترکیبی لحاظ نماید.
ماده ۱۳- نظارت بر اجرای صحیح طرحهای گردشگری با کاربری ترکیبی موضوع این آییننامه بر عهده وزارت میباشد.
نظرات
0