غلامحسين کرمي در بازديد از کارگاه هاي آموزش فني و حرفه اي بوشهر به نقش آموزشهای مهارتی در رونق توليد و پيشرفت صنايع تاکید کرد و افزود: آموزشهای فنی و حرفهای از اصلیترین پایههای تقویت تولید داخلی به شمار می رود و مهارت آموزی به جوانان و شاغلين در صنايع دارای نتایج مثبت اقتصادی است.
وي با بيان اينکه آموزش های مهارتی و مهارت افزایی، عنصر اصلی و محرک اشتغال و رونق تولید محسوب می شود،بيان کرد: در جهان امروز پیشرفت و رفاه جوامع حاصل سخت کوشی، برنامه ریزی و نو آوری است و اشتغال و تولید بر اساس مهارت های فردی و جمعی برنامه ریزی و به اجرا در می آید.
کرمي با اشاره به اينکه مهارت یکی از اجزای اشتغال و ورود به بازار کار محسوب می شود،اظهار داشت: آموزش های مهارتی ما باید با نیاز بازار کار کشور متناسب باشد، آموزش بر اساس مدرک گرایی ضمن بالا بردن توقعات، تاثیر بسیار کمی در اشتغال دارد.
نماينده مردم دشتي و تنگستان در مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اينکه اشتغال، رونق تولید و رفاه اجتماعی با مدرک گرایی بدست نمی آید و باید نهضت مهارت آموزی در جامعه بشدت تبلیغ و ترویج شود،گفت: اگر اشتغال و تولید را بخواهیم باید مهارت آموزی در جامعه به صورت گسترده ای رواج بگیرد و با آدم پشت میز نشین تولید رونق نمی گیرد.
مدير کل آموزش فني و حرفه اي استان بوشهر هم ضمن تشریح جایگاه آموزشهای فنی و حرفهای در استان بوشهر، به سهم این آموزشها در ایجاد اشتغال مولد اشاره کرد و گفت: اگرچه از آموزشهای نظری نیز نباید غافل شد اما مهارت آموزی به افراد جامعه دارای ابعاد و نتایج مثبت اقتصادی است. در واقع اگر آموزشهای فنی و حرفهای برگرفته از تقاضای بازار کار باشد و کارفرمایان، کشاورزان و صنعتگران نیازهای خود را اعلام کنند، میتوان مؤثرترین نوع آموزش فنی و حرفهای را ارائه داد.
عبدالمجيد دراهکي تاکید کرد: آموزشهای فنی و حرفهای در صورتی پربازده و اثربخش است که بر اساس نیاز بازار کار صورت گیرد در غیر این صورت، آموزش صرفاً پشت درهای بسته، به رشد و ارتقای اقتصادی و فنی کشور منتهی نمیشود.
وی تاکید کرد: نداشتن و ضعف آموزش های مهارتی از مهمترین دلایل کاهش اشتغال و افزایش بیکاری بویژه در میان دانش آموختگان مراکز دانشگاهی محسوب می شود و هر فرد با فراگیری و کسب یک یا چند رشته مهارتی شانس خود را موفقیت خود را در بازار کار بالا می برد.
مدير کل آموزش فني و حرفه اي بوشهر، افزود: بین فرهنگ کار و نیروی ماهر پیوند عمیق و حیاتی وجود دارد و اشتغال پایدار با مهارت محقق می شود، غفلت از مهارت نتایج منفی خود را طی این سالها نشان داده است.
وی با بیان اینکه به مدرک کاغذی بیشتر از مدرک مهارتی و حرفه ای اهمیت داده می شود، اظهار داشت: مشاغل زیادی در حال حاضر توسط اتباع خارجی و غیر بومی در استان اشغال شده است که افراد جویای کار بومی می توانند با گذراندن دوره آموزشی مهارت در مراکز آموزش فني و حرفه اي به راحتی در این حرفه ها مشغول شوند.
دراهکي تصريح کرد: آموزش ها در جامعه باید به سمت مهارت محوری بروند تا ما بتوانیم تحول جدی در رونق تولید داشته باشیم و افراد کار آزموده استانداردهای تولیدی را ارتقا می دهند.
نظرات
0