گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
آغاز توسعه میدان گازی پارس ۳؛ گامی در مسیر رفع ناترازی انرژی
با توجه به افزایش سالانه یک تا سه درصدی مصرف گاز در کشور و ضرورت تأمین پایدار انرژی، توسعه میادین گازی به‌ویژه پارس ۳ که در محدوده شهرستان‌های دیر، دشتی و تنگستان قرار دارد، اهمیت بسزایی یافته است. این میدان ظرفیت تولید گازی معادل چهار فاز استاندارد میادین مشترک پارس جنوبی را دارد.

در سال‌های گذشته، تمرکز وزارت نفت بیشتر بر استخراج از میادین مشترک بوده و میادین غیرمشترک مانند پارس شمالی کمتر مورد توجه قرار گرفته بود. اما اکنون، با برنامه‌ریزی جدید، توسعه این میدان در اولویت قرار گرفته است.

تاریخچه و چالش‌های توسعه میدان

میدان گازی پارس ۳ در سال ۱۳۴۲ کشف شد و تا پیش از پیروزی انقلاب، ۱۷ حلقه چاه در آن حفاری شد. همچنین، عملیات لرزه‌نگاری سه‌بعدی و نصب دو سکوی نیمه‌کاره در این میدان انجام گرفت. پیش از انقلاب، شرکت‌های خارجی مانند «اکسون» و «لندس» مسئول طراحی و ساخت تأسیسات طرح توسعه پارس شمالی بودند، اما پس از سال ۱۳۵۷ فعالیت‌های توسعه‌ای این میدان متوقف شد.

در سال ۱۳۸۵ قراردادی میان ایران و چین برای توسعه پارس شمالی به ارزش ۱۶ میلیارد دلار امضا شد که قرار بود طی هشت سال اجرا شود. اما با تهدیدهای آمریکا و قوانین تحریمی، این قرارداد به سرانجام نرسید.

پس از تأکید رهبر انقلاب در بازدید از نمایشگاه دستاوردهای بخش خصوصی در صنعت پتروشیمی، روند توسعه این میدان شتاب گرفت. در این بازدید، دکتر مهدوی، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، ۱۴۰۳/۱۱/۰۲ از عدم انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری برای توسعه میادین گازی پس از چهار سال گلایه کرد. وی تأکید داشت که قطع گاز ۱۲ پتروشیمی کشور، که به‌عنوان صنایع پیشرو و ارزآور محسوب می‌شوند، می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.

رهبر انقلاب در همان روز، در واکنش به این گزارش، وزیر نفت را مورد خطاب قرار دادند و خواستار تسریع در روند انعقاد قرارداد شدند. وزیر نفت نیز در پاسخ، اجرای این دستور را تأیید کرد.

تنها ۲۷ روز پس از دستور رهبر انقلاب، مهندس اسدی، نماینده عالی وزارت نفت در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی در تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۹، از آغاز طرح توسعه پارس ۳ خبر داد. 

طبق اعلام شرکت ملی نفت ایران، توسعه میدان‌های گلشن، فردوس، فرزاد و پارس شمالی (پارس ۳) در دستور کار قرار گرفته و اجرای این طرح به‌زودی آغاز خواهد شد.

بر اساس برآوردهای کارشناسی، میزان ذخایر گاز درجای این میدان حدود ۱۶۶۸ میلیارد فوت مکعب تخمین زده شده است. اکنون، باید دید عملیات اجرایی این ابرپروژه چه زمانی به‌طور رسمی آغاز خواهد شد و چه تأثیری بر تأمین پایدار انرژی کشور خواهد داشت.

شناسه خبر : 19618
تاریخ : 1403/11/30 07:34:44
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/bJnIhJ
نویسنده خبر :
X

🔶سهیلا سلطانی
🔹 روزنامه نگار | مدرس
🔹 کارشناسی ارشد مدیریت دولتی  دانشگاه هرمزگان
🔹 لیسانس اقتصاد دانشگاه خلیج فارس
🔹 سردبیر  دریاکنار
🔹 کاندیدای ششمین دوره شورای شهر بوشهر
🔹 عضو صندوق هنر وزارت ارشاد
🔹 عضو هیات موسس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 
 
برچسب ها #پارس شمالی

اخبار مرتبط

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.