مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی، نقشه تقسیمات کشوری استان بوشهر، نقشه گردشگری استان و شهر بوشهر و کتاب ابعاد کشور را معرفی میکند.
نقشه تقسیمات کشوری استان بوشهر:
در این نقشهها از آخرین اطلاعات تقسیمات کشوری تا پایان تیر ماه 1399 استفاده گردیده و مرزهای بینالمللی، حدود استان، شهرستان، بخش، دهستان و مراکز آنها به نمایش درآمده است. همچنین جداول اطلاعات جغرافیایی و آمار و شاخصهای جمعیتی بر اساس سرشماری سال 1395 برای استان و شهرستانها، جهت ارائه اطلاعات تکمیلی در این نقشهها لحاظ شده است.
استان بوشهر دارای 10 شهرستان، 27 بخش، 52 دهستان و 40 نقطه شهری میباشد.
این استان با مساحتی حدورد 22٫957 کیلومترمربع رتبه نوزدهم و با جمعیت حدود 1٫163٫400 نفر، رتبه بیست و سوم را در کشور دارا میباشد. نرخ شهرنشینی در این استان 71/85 درصد و تراکم جمعیت 50/68 نفر در کیلومتر مربع میباشد.
نقشه گردشگری استان و شهر بوشهر:
نقشههای گردشگری کمک شایانی در معرفی و مکانیابی آثار باستانی و جاذبههای گردشگری و توریستی دارد . اداره نقشههای موضوعی و موردی، درمدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی جهت رسیدن به این اهداف، نقشههای گردشگری را برای 31 استان کشور و مراکز این استانها به صورت دورو و در قالب یک نقشه تهیه نموده و در اختیار کاربران قرار داده است.در این سری نقشهها عوارضی همچون راهها، مراکز تقسیماتی، رودها، آثار باستانی و مکانهای گردشگری به همراه اندکس راهنمای مسیرهای گردشگری، لیست هتلها و اندکس راهنمای فواصل با مراکز استانهای همجوار و ... آورده شده است.
استان ساحلی بوشهر، در جنوب کشور و در سواحل زیبای خلیج فارس قرار گرفته که از سمت شمال به استانهای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد، از شرق به استان فارس، از جنوب به استان هرمزگان و از طرف غرب و جنوب غربی به آبهای خلیج فارس محدود میشود.
استان بوشهر در حد فاصل بین کوهپایههای جنوب غربی زاگرس و خلیج فارس قرار گرفته و دارای نواحی کوهستانی و نیمهکوهستانی و همچنین جلگه ساحلی میباشد. مهمترین ارتفاعات این استان عبارتند از: کوه خورموج با ارتفاع حدود 1950 متر، کوه گیسکان (1600 متر) و کوه سیاه (1500 متر). همچنین دو رودخانه پر آب از این استان عبور کرده و به آبهای خلیج فارس میریزند که عبارتند از: رود مند و رود دالکی یا حله.
آب و هوای استان بوشهر، گرم و خشک و در نواحی ساحلی، گرم و مرطوب است. حداکثر دمای مطلق استان 52/5 درجه و حداقل مطلق آن 1- درجه سانتیگراد ثبت شده است و متوسط بارندگی سالیانه استان حدود 220 میلیمتر میباشد که اغلب در پاییز و زمستان میبارد. هوای استان بوشهر 7 ماه از سال گرم، 3 ماه معتدل تا گرم و 2 ماه معتدل تا سرد میباشد.
استان بوشهر دارای جاذبههای گردشگری طبیعی، ساحلی و تاریخی میباشد که مهمترین جاذبههای گردشگری آن عبارتند از: شهر باستانی سیراف – شهر باستانی ریشهر – بافت تاریخی بوشهر – کلیسای خارک – قلعه بردستان – موزه رییسعلی دلواری – گور دختر – کشتی رافائل – عمارت کلاه فرنگی – عمارت ملک بوشهر – کوشک اردشیر – دژ برازجان – گورستان انگلیسیها – کاخ بردک سیاه – قلعه خورموج – قبر ژنرال و سواحل خلیج فارس.
این نقشه در سال 1399 بروزرسانی شده است.
شهر ساحلی بوشهر، مرکز استان بوشهر، در ساحل خلیج فارس قرار داشته و از طرف شمال، غرب و جنوب به دریا محدود میشود و در واقع به شکل شبه جزیرهای در آب میباشد. بندر بوشهر یکی از مهمترین بنادر جنوب کشور است.
مساحت شهر بوشهر حدود 31 کیلومتر مربع است و جمعیت این شهر طبق سرشماری سال 1395 تقریبا برابر 223٫000 نفر میباشد.
آب و هوای شهر بوشهر، گرم و مرطوب با بارندگی نسبتا کم است. به طوریکه میانگین دما در تیر ماه 33 درجه و در دی ماه 14 درجه و متوسط سالیانه درجه حرارت این شهر حدود 25 درجه سانتیگراد میباشد و دماهای زیر صفر به ندرت در این شهر اتفاق میافتد. میانگین بارندگی سالیانه بندر بوشهر در حدود 220 میلیمتر است که معمولا در فصول پاییز و زمستان میبارد.
شهر بوشهر کاملا مسطح بوده و در ارتفاع خیلی کم، در حدود چند متر از سطح دریا قرار گرفته است. این شهر از سه طرف به دریا و از یک طرف به جلگه کمارتفاع ساحلی محدود میشود. رودخانه بزرگ دالکی یا حله در حدود 20 کیلومتری شمال شهر بوشهر، در منطقه حفاظت شده حله به خلیج فارس میریزد.
مهمترین جاذبههای گردشگری بندر بوشهر و اطراف آن عبارتند از: سواحل زیبای خلیج فارس – بازار بوشهر – بافت تاریخی بوشهر – قبر ژنرال – پارک خلیج فارس – پلاژ شهرداری – حمام تاریخی ملک – عمارت تنگستانی – عمارت دهدشتی – عمارت کازرونی – عمارت کوتی – عمارت گلشن – عمارت ملک – کلیسای بوشهر – گورستان انگلیسیها – مجموعه تاریخی حاج رییس – ریشهر قدیم – موج شکن – موزه خلیج فارس و تالاب حله.
این نقشه در سال 1397 تهیه شده است.
کتاب ابعاد کشور:
تقسیمات کشوری فرایندی سیاسی _ اداری است که باهدف اصلی تقسیم کشور به واحدهای همگن، برای رشد هماهنگ و به منظور اداره قلمرو ملی و عرضه خدمات بهتر، صورت میگیرد و درنهایت امنیت، وحدت و مشارکت ملی را تأمین میکند. براین اساس، تقسیمات کشوری بر ساختار اداری _ مدیریتی سرزمین و شتاب بخشیدن به روند توسعه و رشد هماهنگ ملی، تأثیر بسزایی دارد و میتواند امنیت، همگرایی، وحدت و مشارکت ملی را تامین کند. بنابراین تقسیمات کشوری باید به گونهای کارآمد طراحی شود تا کمترین تنش و بیشترین هماهنگی و همکاری دو سویه را در منطقهها و بین سرزمینهای همجوار کشور ایجاد کند و زمینه لازم را برای توسعه منطقهای فراهم آورد.
کتاب ابعاد کشور که در اداره نقشههای موضوعی و موردی مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی تهیه شده است، حاوی توضیحاتی در مورد سابقه تقسیمات کشوری و تاثیر آن در برنامهریزی منطقهای، اعداد و ارقام مربوط به "درصدمساحت استانها مانند مساحت کل کشور، آبهای سطحی داخلی، ارتفاعات و سواحل"، تعاریف ومفاهیم درخصوص لغات تخصصی بکاررفته درکتاب، نقشه تقسیماتی استانها و شهرستانها و به پیوست توضیحاتی راجع به آوانگاری کلی نامهای جغرافیایی، تاریخچه آن و جداول علائم برای همخوانهای زبان فارسی میباشد.
در این مجموعه نقشه استان بوشهر و شهرستانهای استان و جداولی حاوی اطلاعات جغرافیایی مربوطه نیز به نمایش درآمده است.
کتاب ابعاد کشور در سال 1395 تهیه شده است.
نظرات
0