عبدالحسین گرشاسبی روز شنبه در نشست خبری روزهای یکشنبه های پاسخگویی مسولان در خصوص سیاست های راهبردی در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری در استان بوشهر بیان کرد: به منظور مدیریت و بهره برداری بهینه از منابع طبیعی سیاست ها اجرا می شود. این سیاست ها شامل طرح های مصوب مرتع داری، تعیین و تکلیف استان های جنگلی، توسعه زراعت چوب، توسعه دولت الکترونیک و تقویت صندوق های منابع طبیعی می باشند.
ایشان گفت: استان بوشهر با مساحت دو میلیون و سیصدو نوزده هزار هکتار، حدود ۷۵ درصد سطح خود را به اراضی ملی اختصاص داده است. مساحت جنگل های استان نیز حدود ۳۲۰ هزار و ۷۷۰ هکتار است که تقریبا ۹/۸ از مساحت استان را تشکیل می دهد. همچنین، استان بوشهر دارای ۸ پارک جنگلی با ۱۰ نهالستان است که از ظرفیت های استان در پوشش گیاهی بهره می برد.
وی بیان داشت: در حوزه بیابان نیز، مساحتی به اندازه ۱۰۲ هزار هکتار وجود دارد که فاقد پوشش گیاهی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری در ادامه تصریح کرد: استان بوشهر با مساحت دو میلیون و سیصدو نوزده هزار هکتار، در برابر بحران فرسایش بادی با ۱۱ کانون متاثر مواجه است که به مساحت ۵۲۶ هزار هکتار املاک و مستغلات را تحت تأثیر قرار می دهد. به منظور مقابله با این بحران، از سال ۱۳۵۱ عملیات احیای اراضی بیابان در استان آغاز شده است. عمده ترین کارها در مناطق چاهکوتاه و روستای آب طویل، چاهخانی، بنه گز و بردخون انجام شده است. با استفاده از روش های مختلف از جمله نهال کاری، مراقبت و آبیاری و بذر کاری، اقداماتی به منظور احیای اراضی بیابان و مدیریت بهتر آب در این مناطق انجام شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه ۵۴ درصد از مساحت استان بوشهر را مراتع تشکیل میدهد که ۸هزار و ۱۳۱ نفر از آنها بهرهبرداری میکنند که ۲ هزار و ۶۲۷ نفر از آنها روستایی و ۵ هزار و ۵۲۴ نفر عشایری هستند.
گرشاسبی با اشاره به اقدامات مهم دولت سیزدهم و طرح مردمی کاشت یک میلیون درخت به مدت ۴ سال در کشور، این طرح در استان بوشهر نیز با جدیت دنبال می شود. طبق مصوبه، در این استان بایستی در طول ۴ سال، ۱۶ میلیون نهال کاشته شود. این طرح که به عنوان یک طرح ملی مطرح شده، نیاز به توجه و تمرکز بیشتر مسئولین استانی دارد.
با توجه به اهمیت این طرح ملی، انتظار میرود که مسئولین استانی بوشهر برای حمایت و پشتیبانی از این طرح، تلاش بیشتری انجام دهند و اقدامات لازم را برای تسهیل و تسریع در اجرای کاشت نهالها به عمل آورند. همچنین، آموزش و آگاهیبخشی به مردم و مشارکت فعال آنها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر تصریح کرد: استان بوشهر با تلاش برای تحقق طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طبق مصوبه استان در سال جاری برنامهریزی کرده است تا ۴ میلیون نهال را تولید و کاشت کند. این تعداد نهالها به منظور احیای و غنی سازی جنگلهای موجود، بیابان زدایی، زراعت چوب و ایجاد فضای سبز در استان استفاده خواهد شد.
برای تحقق این هدف، استان بوشهر بر انجام همکاریهای مؤثر با بخش خصوصی تکیه خواهد کرد. جهاد کشاورزی، شهرداری و صاحبان صنایع در قالب تفاهمنامههایی با استان بوشهر همکاری دارند تا به تولید و کاشت نهالها کمک کنند و همچنین در جبران یک میلیون نهال کسری نیز مشارکت داشته باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر اعلام کرده است که با سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تفاهمنامهای منعقد شده است. طبق این تفاهمنامه، یک هزار و ۱۰۰ هکتار جنگلکاری در استان بوشهر باید انجام شود. با این حال، تاکنون این تفاهمنامه هنوز اجرایی نشده است و اقدامات لازم برای انجام جنگلکاری هنوز به عمل نیامده است.
به گفته گرشاسبی
طرحهای آبخیزداری به منظور حفظ و بهبود منابع آب و کنترل سیلابها و خشکسالیها بسیار اهمیت دارند. در سال گذشته، مبلغ ۸۸ میلیارد تومان اعتبار برای پروژههای آبخیزداری تصویب شده بود، که ۵۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و ۲۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی تخصیص یافته بود. از این مبلغ، ۶۵ درصد به ۱۰ پروژه آبخیزداری اختصاص یافت.
در سال جاری نیز برای توسعه و پیشرفت طرحهای آبخیزداری، مبلغ ۱۴۴ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده است. این مبلغ نسبت به سال گذشته ۶۴ درصد افزایش داشته و نشان از توجه بیشتر به این طرحها در سال جاری است. از این مبلغ، ۴۴ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و ۱۰۰ میلیارد از محل اعتبارات استانی می باشد.
نظرات
0