شهریار مرشدی گفت:طرح دستیابی به پتانسیل عملکرد گندم با شناسايي نقاط قوت و ضعف گندم كاران محوري و تابعي بامشارکت مركز تحقيقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان و با همکاري مديريت زراعت درشهرستان دشتستان در دو منطقه حومه برازجان و شبانکاره در حال اجرا می باشد.
مرشدی اظهار داشت: با شناسایی عواملي كه باعث ايجاد خلاء عملکردي در این مناطق گرديده است دو سازه كانون يادگيري در حومه برازجان و سايت جامع الگويي در شبانکاره بر اساس عوامل شناسايي شده در حال انجام است و مركز تحقيقات آموزش كشاورزي و منابع طبيعي در تعيين ميزان پتانسيل عملکرد در مناطق هدف با مديريت زراعت همکاري می نماید.
وی مهمترین اهداف این طرح را بدیر شرح بیاننمود 1. استفاده از ظرفیتهای کشاورزان پیشرو، نوآور و برگزیده گندمکار استان برای توسعه کشاورزی دانشبنیان؛ 2. هماهنگی و ایجاد همافزایی میان فعالیتهای در دست اجرای بخشهای تحقیقاتی، آموزشی- ترویجی و اجرایی در مزارع تولید گندم؛ 3. مشخص نمودن پتانسیل عملکرد گندم در مناطق مختلف استان؛ 4.مشخص نمودن میزان خلاء عملکرد و عوامل ایجاد کننده آن در مزارع گندم استان؛ 5.مسئلهیابی و تعیین مهمترین عوامل محدود کننده پتانسیل عملکرد گندم در مناطق مختلف استان؛ 6. افزایش میزان تولید گندم در واحد سطح و کاهش خلاء عملکرد در مزارع گندم؛ 7. افزایش میزان تولید گندم در واحد سطح و کاهش خلاء عملکرد در مزارع کشاورزان با استفاده از دانش و تجارب کشاورزان گندمکار پیشرو، نوآور / برگزیده؛ همچنین راهکارهای فناورانه معرفی شده توسط مؤسسات و مراکز تحقیقات کشاورزی؛ 8. افزایش میزان دانش و مهارت گندمکاران از طریق برگزاری فعالیتهای آموزشی- ترویجی؛ 9. افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوریهای جدید در میان گندمکاران و بررسی و شناسایی عوامل موثر بر افزایش تولید محصولات زراعی دانست
نظرات
0