
🔖من نیز این افتخار را داشتم که در این همایش ارزشمند شرکت کنم، شاعران و هنرمندان زیادی در وصف *شعله* سرودند و از وی تجلیل نمودند، اما زیباترین سخن را دکتر جعفر حمیدی بیان نمود؛ سخنی که تا امروز در یاد و خاطره من و سایر حضار ماندگار شده است، بیتردید، بزرگی روح و اوج دانش و فهم این استاد برجسته بوشهری را میتوان در تعریف ایشان از شعر درک کرد.
🔖تعاریف مختلف و متعددی از شعر وجود دارد و هر کسی بنا بر دانش و اندیشه خود، تعریفی متفاوت از شعر ارائه مینماید، بسیاری از شاعران نیز در مقدمه کتابهایشان به تعریف شعر پرداخته و بر اساس آن، اقدام به سرودن شعر کردهاند، هر کدام از این تعاریف، قابل ستایش و احتراماند و میتوانند کامِ تشنه دوستداران شعر و ادب فارسی را سیراب نمایند.
🔖در همان سال، دکتر جعفر حمیدی تعریفی از شعر ارائه داد که برای من، متفاوت از آنچه در کتابهای درسی تا آن زمان آموخته بودم، بود: *شعر باید دارای تیزی و تندی خاصی باشد.*
🔖این سخن زیبا از دکتر حمیدی، به دل مینشیند، ایشان برای توضیح این تعریف، بیان داشتند که شعر باید دردی را بازگو کرده، مشکلی از جامعه را حل نماید و اثربخش باشد.
🔖از دیدگاه ادبی، اشعار اعتراضی در قالب این تعریف از شعر [از منظر دکتر حمیدی] میگنجند، این دیدگاه ژرف، نشان از دغدغه دکتر حمیدی برای اصلاح جامعه، رفع نقاط تاریک اجتماع، سستیها و تبعیضها دارد.
🔖عشق به جامعه و اصلاح امور را میتوان در تعریف ایشان از شعر یافت. او عاشق عدالت، برابری و انسانیت بود. عاشق انسان و عاشق اصلاح بود و عاشق اصلاح، هرگز نمیمیرد.
*▫️هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق*
*جاودان باد یاد و نام استاد برجسته هماستانی، شادروان دکتر جعفر حمیدی*
نظرات
0