کبری توکلی با تاکید بر اینکه قبل از تولید هر میوه در یک منطقه جدید نیاز است که سازگاری آن با شرایط محیط بررسی شود، گفت: در واقع بدون داشتن یک ناحیهی گرمسیری و استوایی، رشد میوههای گرمسیری مشکل خواهد بود، کشاورز باید بداند که کدام منطقه شرایط کشت مورد نظر را دارند، از این رو سال گذشته کاشت میوههای استوایی به صورت پایلوت در مناطق مختلف استان بوشهر اجرا شد.
توکلی افزود: در شرایط گلخانههای شهرستانهای دشتی و دشتستان چند محصول آناناس، پاپایا، موز، کاکتوس (گلابی خاردار)، اپونتیا، جمبو و لوز کشت شد که بعد از میوهدهی باتوجه به نتایج مثبت ارزیابی جهت تنوع بخشی به محصولات و تولیدات باغی توصیه میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه میوههای استوایی تولید شده در گلخانههای دشتستان و دشتی مورد مصرف داخل استان قرار میگیرد، عنوان میکند: ارزش افزوده و توجیه اقتصادی بالای این میوهها تولیدکننده را ترغیب به کاشت میکند.
توکلی با تاکید بر اینکه واردات میوههای استوایی به جز انبه، نارگیل، آناناس و موز ممنوع است، میگوید: کاشت و پرورش گیاهان و میوههای استوایی در فضای باز و کنترل شده استان بوشهر توصیه میشود.
نظرات
2فقط به یک نکته اشاره میکنم تا عمق فاجعه و میزان سواد و بی تجربگی این معاون جهاد استان و آنانی که ایشان را در چنین جایگاهی قرار داده اند ؛ بدانند. البته پیداست ایشان نه درختان گرمسیری را میشناسد و نه بوشهر و آب و هوای بوشهر را وگرنه میدانست درختانی همچون جمبو و انبه با ارتفاع بیش از بیست متر را هرگز نمیتوان گلخانه ای کاشت و نگهداشت.
باسلام ایا درمنطقه دشتستان بالاخص سعداباد امکان کاشت ورویش درخت انبه وجوددارد