عبدالحسین گرشاسبی در همایش روز چهارشنبه مورخه 13 اردیبهشت ماه و به مناسبت گرامیداشت روز ملی شوراها که در سالن کوثر استانداری به ریاست استاندار محترم بوشهر آقای دکتر محمدی زاده برگزار شده بود و با حضور اعضاء و روسای شورای اسلامی شهر و روستا و مدیران کل دستگاههای اجرایی، مدیران کل دفاتر ستادی استانداری، معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری و معاون عمران توسعه شهری و روستایی وزرات کشور حضور داشتند، اظهار داشت: طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور به عنوان یکی از بزرگترین طرح های سبز کشور در نظر گرفته شده است. این طرح با هدف کاهش تنش های محیطی، جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش تولید اکسیژن، به عنوان یکی از مهمترین اقدامات سبز کشور است. برای اجرای این طرح، مشارکت شوراها و دهیاری ها بسیار مهم است و می توانند به عنوان نیروی اصلی در این طرح، شوراها و دهیاری ها مسئول کاشت و نگهداری درختان هستند. بنابراین، توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که باید شوراها و دهیاری ها را برای مشارکت در این طرح تشویق کرد.
ایشان خاطر نشان کرد: علاوه بر این، طرح کاشت یک میلیارد درخت فرصتی برای توسعه اقتصاد سبز و اشتغالزایی در مناطق روستایی است. با کاشت درختان، می توان به طور مستقیم و غیرمستقیم اشتغال زایی کرد و اقتصاد منطقه را توسعه داد.
همچنین، ایشان بر این نکته تاکید کرد که باید به دلایل علمی و فنی در کاشت درخت دقت کنیم و از انتخاب مناسب گونه های درختی و رعایت شرایط زمینی و آب و هوایی منطقه، بهره برداری بهینه از این طرح را به دست آوریم.
مهندس گرشاسبی، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر عنوان داشتند که بر اساس کنوانسیون بین المللی می بایست تا سال 2030 میزان جذب و تولید کربن برابر و با روش های گوناگون تا سال 2050 میزان تولید کربن به صفر برسد. در این راستا کشور ما بعنوان عضو این کنوانسیون تعهداتی را پذیرفته است و اگرما نتوانیم تولید کربن را کاهش بدهیم اهرم های تحریمی این کنوانسیون ها فعال می شود و چه بسا کشورهای متخاصم از سال 2030 به این بهانه فشار مضاعفی را برکشور و مردم ما ایجاد نمایند. در همین راستا در ایران برنامه ریزی شده که در طول چهار سال از 1402تا 1405 یک میلیارد درخت تولید و کاشته شود.
ایشان بیان داشت؛ در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت بنا به فرامین مقام معظم رهبری و ابلاغ ریاست محترم به استانها به مدت 4سال در کشور به اجرا در خواهد آمد. سالانه 250 میلیون اصله نهال تولید و در عرصه های چهارگانه، احیاء و بازسازی جنگل زراعت چوب، فضای سبز شهرها و روستاها ها کاشته خواهد شد.
برای استان بوشهر هم تعهداتی مشخص شده که در طول چهار سال 14/400 میلیون و سالانه 3 میلیون و 600 هزار نهال تولید ودر مناطق ساحلی و غیر ساحلی کاشته خواهد شد.
وی ادامه داد، رتبه ایران در بین کشورهای جهان هفتمین کشور تولید کننده کربن می باشد از نظر ترسیب کربن و جذب کربن رتبه 42 در جهان می¬باشد.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری از شوراهای اسلامی شهر و روستا درخواست کرد که شوراهای محترم و دهیاری ها عرصه های مناسب برای هم تولید و هم کاشت در بوستان ها و کمربندهای سبز اطراف شهرها و روستاها شناسایی و معرفی نمایند در مناطقی که امکان تولید نهال در اماکن و منازل روستایی وجود دارد را نیز اعلام نمایند
همچنین در پایان خاطر نشان کرد ما می توانیم کیسه تولید نهال بطور رایگان در اختیار مردم قرار دهیم و همین نهالهای تولیدی را در مناطقی که شناسایی شده در سطح روستاها کاشت نماییم. درخواست ما استفاده از ظرفیت اعتباری دهیاری ها در تولید نهال می باشد. همچنین ایشان تاکید نمودند صاحبان صنایع و معادن در شهرستانها و دستگاههای اجرایی همچون بنیاد مسکن، راه و شهرسازی، راه و ترابری، صمت، شرکت های شهرک های کشاورزی و شرکت شهرکهای صنعتی تعهدات فضای سبز و مسؤلیت اجتمایی خود رادر رابطه با اجرای بهینه این طرح در استان اجرائی نمایند.
به طور کلی می توان گفت: طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور فرصتی برای توسعه اقتصاد سبز و حفاظت از محیط زیست است. با همکاری و هماهنگی دستگاه های مختلف، می توان به بهترین نحو از این طرح بهره برداری کرد و به اهداف مورد نظر دست یافت.
نظرات
0