گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
اینترنت برای مردم آب، برق و گاز است
در میان فجایع اخیر، شاید افزایش شدید قیمت اینترنت که اکنون با تایید وزارت ارتباطات مشخص شده است بیش از هر چیز دیگری خبرساز و جنجالی شده است.

شاید چند سال پیش اگر این افزایش قیمت و حذف بسته های مقرون به صرفه توسط اپراتورها انجام می شد، موضوع خیلی مهمی نبود، اما اکنون ارتباطات در تمام نقاط ایران به زندگی مردم وصل شده و اینترنت معادل است. به آب و برق و گاز پیدا شد. میلیون‌ها ایرانی، از مصرف‌کننده‌ای که محصولات خود را به صورت آنلاین در سیستان و بلوچستان می‌فروشند تا راننده تاکسی اینترنتی، به اینترنت وابسته شده‌اند.

در حال حاضر بیش از 102 میلیون مشترک پهنای باند در کشور وجود دارد. این به خوبی نشان می دهد که افزایش 60 تا 100 درصدی قیمت اینترنت تا چه اندازه می تواند به خانواده ها به ویژه گروه های کم درآمد ضربه بزند. در واقع در شرایطی که گرانی مایحتاج اولیه جامعه را تحت فشار قرار می دهد، چنین افزایش قیمت اینترنت و حتی حذف کامل و هماهنگ بسته های بلندمدت توسط دو اپراتور مسلط کشور با مشکل مواجه خواهد شد. ضربه شدیدی به اکوسیستم فناوری

سال ها طول کشید تا اقتصاد و فرهنگ دیجیتال توسعه یابد. مدت ها طول کشید تا اکوسیستم فناوری در کشور جا بیفتد و مردم به جای روش های سنتی از فناوری های نوین مبتنی بر شبکه ارتباطی کشور استفاده کنند. با رشد سریع دسترسی به اینترنت در سال های اخیر، VOD ها اکنون در حال ظهور هستند و اقتصاد آنها در حال چرخش است و مردم فیلم ها و سریال های تلویزیونی را به صورت آنلاین تماشا می کنند. شاید خیلی ها به یاد نداشته باشند، اما تا چند سال پیش، اگر یک کاربر معمولی اینترنت بودید، استفاده از اینترنت با سرعت بالای 128 کیلوبیت در ثانیه غیرممکن بود. یک مثال معروف این بود که پهنای باند 56 کیلوبیت بر ثانیه برای کاربران اینترنت خانگی و دانشگاه ها حتی برای دانلود کتاب های 500 صفحه ای مناسب است!

 

در شرایطی که اکنون زندگی، تحصیل و کار مردم به اینترنت وابسته است و شهروندان هر روز خواستار سرعت بیشتر و کیفیت بهتر اینترنت هستند، این افزایش تعرفه ها تنها باعث کاهش دسترسی بزرگ ترین دهک ها به اینترنت و به نوعی صرفه جویی در مصرف اینترنت می شود. .

این افزایش قیمت ممکن است در کوتاه مدت به نفع اپراتورها باشد اما در نهایت دود آن در توسعه اقتصاد دیجیتال کشور دیده می شود. در بحبوحه انقلاب صنعتی چهارم، و در حالی که همه کشورها رقابت جهانی برای توسعه ارتباطات به عنوان زیرساخت توسعه خود دارند، هزینه بالای اینترنت در واقع اکثر مردم را به استفاده کمتر یا حتی حذف اینترنت سوق می دهد.

صرفه جویی در استفاده از اینترنت این روزها معنی ندارد. در ایران، قبل از ظهور اینترنت، کاربران ایرانی به طور میانگین حدود یک چهارم میانگین ترافیک دانلود دنیا را داشتند. حجم بالای سرانه قاچاق در کشورهای سراسر جهان در حال حاضر به نوعی نشان دهنده استفاده بیشتر کشور از فناوری های جدید است.

رئیس رگولاتوری در واکنش به گرانی اخیر اینترنت، اعلام کرد 40 درصد از کاربران دیتای تلفن همراه کمتر از 2 گیگابایت استفاده می کنند و وزارت ارتباطات برای آنها بسته های پشتیبانی ارائه می کند. این افتخار نیست! در کشور ما سال هاست که با برداشت نادرست و با نگاهی عجیب، مصرف اینترنت کمتری تبلیغ می شود. در سالی که تقویت اکوسیستم و فناوری مبتنی بر دانش باید در اولویت باشد، ظهور اینترنت رشد اقتصاد دیجیتال را متوقف کرده و حتی آن را معکوس خواهد کرد.

 

حتی اگر وزارت ارتباطات مدعی عدم توسعه شبکه، مشکلات درآمدها و هزینه های اپراتورها و هزاران مورد دیگر به قیمت اینترنت بوده است، این مشکل را به عنوان یک مشکل جدید بر دوش مردم انداخته و دیجیتال را بسته است. شکاف بین فقیر و غنی راه درستی نیست و نخواهد بود. .

شناسه خبر : 1781
تاریخ : 1401/1/28 06:19:09
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/eOubeM
نویسنده خبر :
X

🔶سهیلا سلطانی
🔹 روزنامه نگار | مدرس
🔹 کارشناسی ارشد مدیریت دولتی  دانشگاه هرمزگان
🔹 لیسانس اقتصاد دانشگاه خلیج فارس
🔹 سردبیر  دریاکنار
🔹 کاندیدای ششمین دوره شورای شهر بوشهر
🔹 عضو صندوق هنر وزارت ارشاد
🔹 عضو هیات موسس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 
 
برچسب ها #اینترنت #افزایش #قیمت اینترنت #وزارت ارتباطات

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.