دكتر «مسعود پزشكيان» صبح امروز - پنجشنبه يكم شهريورماه - در جريان بازديد سرزده از سازمان برنامه و بودجه و با حضور در سومين جلسه ستاد تهيه و تدوين لايحه بودجه سال ۱۴۰۴ كل كشور كه به برپايي يك جلسه چهارساعته انجاميد، طراحي الگوي بودجه ريزي عملياتي متناسب با مقتضيات كشور و همچنين نظارت بر عملكرد بودجه دستگاههاي اجرايي را از جمله وظايف مهم اين سازمان برشمرد و افزود: تجربه دورههاي گذشته ثابت كرده است كه عدم نظارت دقيق بر عملكرد بودجه دستگاههاي اجرايي، به هدررفت منابع خواهد انجاميد و هيچيك از اهداف برنامههاي توسعه را محقق نخواهد كرد.
وي افزود: ضرورت دارد سازمان برنامه و بودجه ضمن تدوين برنامه راهبردي و مشخص نمودن نقش و وظايف مديران در اين زمينه، بهصورت برخط و لحظهاي بر عملكرد برنامه و بودجه دستگاههاي اجرايي نظارت داشته باشد تا اعتبارات تخصيصي بهطور كامل به اهداف معين شده اصابت كند.
لزوم بهرهگيري از ظرفيت اساتيد و نخبگان و توجه به آمايش سرزميني در ترسيم نقشه راه علمي توسعه كشور
رئيسجمهور با بيان اينكه پراكندگي در مديريت و اجراي سليقهاي طرحهاي توسعه در دورههاي گذشته موجب شده كه امروز شهرها و استانهاي كشور با بي نظمي و شلختگي روبهرو شوند، بر لزوم بهرهگيري از ظرفيت اساتيد و نخبگان و همچنين توجه به آمايش سرزميني در ترسيم نقشه راه علمي توسعه كشور متناسب با ظرفيتهاي موجود در استانها تأكيد كرد و گفت: سازمان برنامه و بودجه موظف است مزيت استانهاي مختلف كشور بههمراه راهكار استفاده بهينه از اين مزيتها را در جهت خلق ثروت براي كشور، در قالب برنامهاي براي تصميم گيري و تصميم سازي به دولت ارائه كند.
پزشكيان در ادامه تخصيص و هزينهكرد بيش از ۵۰ درصد تسهيلات و منابع بانكي كشور در پايتخت را از جلوههاي بيعدالتي در توزيع منابع و موجب توسعه بيمحابا و بيمنطق تهران، بدون در نظر گرفتن پيوستهاي زيست محيطي و ملزومات زيرساختي عنوان كرد و افزود: از ديگر وظايف سازمان برنامه و بودجه، جلوگيري و اصلاح شيوه ناعادلانه توزيع منابع با تمركز زدايي از بودجه ريزي و اولويت بخشي به توسعه ديگر مناطق مهم و راهبردي كشور از جمله سواحل مكران است.
رئيسجمهور در ادامه حجم انبوه پروژههاي نيمه تمام در كشور را نشانه عدم رعايت اولويتبندي طرحهاي عمراني و زير بنايي و موجب هدر رفت و استهلاك منابع كشور عنوان كرد و با تأكيد بر اهتمام دولت چهاردهم نسبت به اتمام اين پروژهها گفت: در دولت چهاردهم قطعاً اجازه داده نخواهد شد كه بدون پيش بيني منابع مالي لازم و همچنين رعايت اولويتبندي و در نظر گرفتن نيازهاي ضروري و اساسي مردم، پروژهاي در كشور آغاز شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود، ناكارآمدي در تخصيص و هزينه كرد اعتبارات در نظام سلامت را از جمله مهمترين معضلات اين بخش عنوان كرد و افزود: معتقدم اگر بتوانيم نظام سطح بندي و ارجاع خدمات سلامت بهعنوان يك رويكرد اقتصادي و اصلاحي در نظام سلامت را محقق كنيم، بخش قابل توجهي از هدر رفت منابع و هزينههاي اضافي در اين حوزه مهار خواهد شد.
توسعه و پيشرفت كشور نيازمند اصلاح و تغيير روشها و كارآمد كردن نظام اجرايي است
رئيسجمهور توسعه و پيشرفت كشور را نيازمند اصلاح و تغيير روشها و كار آمد كردن نظام اجرايي كشور دانست و افزود: سازمان برنامه و بودجه كشور بهعنوان مغز متفكر دولت، وظيفه دارد با استفاده از دانش و تخصص انديشمندان و نخبگان و همچنين تعامل با مراكز علمي برتر دنيا، بهروزترين روشها و برنامههاي مديريتي براي توسعه كشور را تدوين و به مديران دستگاههاي اجرايي كشور ارائه كند. چرا كه با شيوههاي فعلي مشكلي حل نخواهد شد.
پزشكيان همچنين از سازمان برنامه و بودجه خواست راهكارهاي رفع ناترازيها، كاهش هزينههاي انرژي و توسعه بخشهاي اقتصادي مبتني بر انرژي پايدار را بهعنوان يكي از مهمترين مسائل پيش روي دولت، بررسي و در چارچوب برنامهاي مدون به دولت ارائه كند.
نظرات
0