گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
تکاب در مسیر رونق و توسعه/ از راه‌اندازی ۷ واحد بوم‌گردی تا صدور اسناد تک‌برگی مجموعه جهانی تخت سلیمان 
در حال حاضر سرمایه‌گذاری‌های خوبی در حوزه گردشگری تکاب در حال انجام بوده و برای معرفی جاذبه‌های گردشگری نیز این شهرستان تور‌های مجازی راه‌اندازی شده است.  

به گزارش دریاکنار و نقل از خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی : تکاب  یکی از شهرستان‌های جنوب آذربایجان غربی است که با ۱۲۰ اثر تاریخی و اثر جهانی تخت سلیمان یکی از مقاصد گردشگری در سطح استان محسوب می‌شود و سالانه مسافران زیادی از داخل ایران و خارج از کشور از این شهر دیدن می‌کنند و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با همکاری سایر دستگاه‌ها اقدامات مختلفی در حوزه‌های مختلف گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی در این شهرستان انجام داده است.  

 
از راه‌اندازی ۷ واحد بوم‌گردی تا برگزاری جشنواره برف در تکاب 
 
در حال حاضر در تکاب هفت واحد بوم‌گردی فعال هستند و نیز در این شهرستان دو هتل و یک مهمان‌پذیر به مردم ارائه خدمات می‌کنند که در مجموع ۶۵ اتاق و ۱۵۹ تخت اقامتی در این شهرستان وجود دارد و تعداد تعداد دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری شهرستان نیز دو مورد است.  
 
در راستای شناساندن ظرفیت‌های گردشگری تکاب در طول سال‌های گذشته اقدامات زیادی انجام شده است که از آن جمله می‌توان به برگزاری جشنواره برف، جشنواره‌های منطقه‌ای و نوروزگاه در مجموعه جهانی تخت سلیمان، راه‌اندازی تور مجازی بازدید از تخت سلیمان تکاب، تهیه بازی‌های دیجیتالی چند زبانه و مستند روستایی منطقه، تهیه موشن‌گرافی مسیر گردشگری منتهی به جاذبه‌های تکاب و ... اشاره کرد.  
 
حمایت از طرح‌های سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی واحد‌های اقامتی و بوم‌گردی در روستا‌ها و شهرستان تکاب، پیگیری جذب اعتبار مورد نیاز برای ساخت واقعیت افزوده تخت سلیمان، تهیه و تکمیل پرونده روستای هدف گردشگری یولقون‌آغاج و ثبت آن با عنوان روستا‌های هدف گردشگری، تهیه و نصب تابلوها، علائم و نشانه‌های جاذبه‌های گردشگری در محور‌ها و مسیر‌های اصلی، برگزاری کلاس‌های آموزش گردشگری و سرمایه‌گذاری در روستا‌های هدف دارای پتانسیل، حمایت و تشویق سرمایه‌گذاران برای احداث هتل و مجتمع‌های گردشگری در تکاب و یا در جوار جاذبه‌های گردشگری، رسیدگی و ساماندهی مسیر‌های دسترسی به آثار تاریخی و گردشگری در راستای توسعه پایدار شهرستان از جمله دیگر اقدامات انجام شده در حوزه گردشگری تکاب هستند.  
 
با توجه به تاکید وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مبنی بر ساماندهی سرویس‌های بهداشتی سطح کشور، بازدید مستمر از سرویس‌های بهداشتی عمومی و واحد‌های خدمات‌رسان گردشگری این شهرستان انجام و تاکنون و تهیه و نصب ۶ تابلو اطلاع‌رسانی سرویس بهداشتی در محور تکاب_مائین‌بلاغ_تخت سلیمان به پایان رسیده است.  
 
بررسی و هماهنگی ایجاد دو باب سرویس بهداشتی جدید در محور‌های گردشگری و تاریخی تکاب در محور ورودی شهر جنب هتل تخت سلیمان و در محدوده پایگاه تاریخی و اثر تاریخی ثبت جهانی تخت سلیمان انجام شده که توسط تیم وزارت‌خانه نیز مورد بازدید قرار گرفته و هم‌اکنون آماده سرمایه‌گذاری است.  
 
صدور مجوز ایجاد دو سفره‌خانه سنتی در تکاب 
 
در حوزه سرمایه‌گذاری نیز اقدامات مثبت زیادی در تکاب انجام شده است که زیرسازی مسیر دسترسی و محوطه‌سازی روستای قینرجه، تعمیرات اساسی آبگرم احمدآباد و احداث دو باب سوئیت اقامتی، زیرسازی و تعریض مسیر دسترسی به چملی‌گول، ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز در آب گرم احمدآباد، ایجاد زیر ساخت‌های مورد نیاز در تکاب و منطقه نمونه گردشگری تخت سلیمان از آن جمله هستند.  
 
با هدف افزایش تعداد واحد‌های اقامتی در تکاب در سال جاری صدور موافقت اصولی دو اقامتگاه بوم‌گردی و دو سفره‌خانه سنتی و یک مجوز اقامتگاه سنتی انجام شده است.  
 
اعتبارات تخصیصی و مصوب شهرستان نیز در سال گذشته به نسبت سال‌های ماقبل افزایش داشته است به‌گونه‌ای که در سال ۱۴۰۱ برابر با چهار میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و ۰.۷ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی به این شهرستان اعتبار تخصیص یافته است.  
 
روستای نصرت‌آباد روستای معروف به مرکز میناکاری و گلیم‌بافی 
 
تکاب یکی از شهرستان‌های فعال آذربایجان غربی در حوزه تولیدات صنایع‌دستی است و رشته‌های صنایع‌دستی رایج این شهرستان قالی‌بافی، گلیم‌بافی، معرق چوب، لباس‌های محلی، بافتنی‌های سنتی و تذهیب هستند و روستای نصرت‌آباد تکاب یکی از مراکز گلیم‌بافی و نیز مهمترین مرکز تولید میناکاری در استان است.  
 
برای حمایت از فعالان صنایع‌دستی در تکاب تاکنون ۴۵۰ فقره پروانه تولید انفرادی و ۲۶۰ فقره کارت شناسایی و نیز یک فقره مجوز پشتیبان برای رشته نقاشی مینا با هدف اشتغال‌زایی در روستا‌های تکاب صادر شده است.  
 
همچنین تسهیلات پرداخت شده از محل اشتغال روستایی (سامانه کارا) در تکاب چهار هزار و ۹۰۰ میلیون ریال و مشاغل خانگی به میزان یک هزار و ۲۰۰ میلیون ریال بوده و از محل تسهیلات دریافتی از محل تبصره ۱۸ نیز تعداد ۱۸ نفر به مبلغ یک هزار و ۲۴۰ میلیون ریال و از محل تسهیلات تبصره ۱۶ هم ۶۰ نفر برای دریافت تسهیلات نمره ۲۵ به میزان ۳۰ میلیارد ریال به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند و نیز کمک‌های بلاعوض به صنعتگران این شهرستان اعطا شده است.  
 
در حوزه آموزش صنایع‌دستی نیز تاکنون دوره آموزش رشته گلیم‌بافی در چهار روستای قینرجه، نصرت‌آباد، بدرلو و یولقون‌آغاج به تعداد ۲۰۰ نفر در راستای اجرای برنامه اقتصاد مقاومتی برگزار شده است.  
 
برگزاری نمایشگاه نوروزی و راه‌اندازی غرفه فروش محصولات صنایع‌دستی در تخت سلیمان و برگزاری رویداد گردشگری به همراه نمایشگاه صنایع‌دستی از دیگر اقدامات انجام شده در راستای حمایت از فعالان صنایع‌دستی در تکاب است.  
 
تکمیل پروژه احداث ساختمان توسعه و ترویج صنایع دستی شهرستان، ایجاد بازارچه دائمی صنایع‌دستی، آموزش تکمیلی رشته گلیم و ورنی در روستا‌ها با هدف ایجاد اشتغال پایدار و تکمیل آموزش، برگزاری بازارچه موقت فروش محصولات صنایع‌دستی، شناسایی روستا‌های خلاق و تولیدکننده صنایع‌دستی شهرستان، اعطای تسهیلات به فعالان و دارندگان پروانه تولید صنایع‌دستی از اولویت‌های کاری حوزه صنایع‌دستی تکاب هستند.  
 
صدور اسناد تک‌برگی مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب 
 
از جمله اولویت‌های مهم حوزه میراث‌فرهنگی تبدیل خانه اربابی داخل شهر به موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی تکاب است که یکی از بنا‌های تاریخی دوره قاجار بوده که به شماره ۳۱۱۷۱ مورخه ۲۴ دی ماه ۱۳۹۳ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و در این راستا تعیین مالکیت و احراز قطعیت واگذاری آن بنای تاریخی به اداره‌کل الزامی است لذا از آنجایی که این بنای فاخر تاریخی در تملک جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران قرار داشته و کاربری اداری دارد و برای بازدید عموم مردم، خصوصا برای ساعات غیراداری، امکان بازدید نیز فراهم نیست لذا مراتب با فرمانداری شهرستان تکاب در این خصوص و برای تعیین تکلیف انتقال مالکیت به این اداره‌کل مکاتبه شده است.  
 
همچنین با حفاظت از بقایای معماری مجموعه جهانی تخت سلیمان با تخصیص اعتبار استانی و ملی عقد قرارداد با موضوع ساماندهی و مرمت مجموعه جهانی تحت سلیمان تکاب انجام شده است.  
 
با پیگیری‌های به‌عمل آماده اسناد تک‌برگی مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب در سال ۱۴۰۲ صادر و تحویل اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی شده است و نیز هفت اثر ثبتی در تکاب شناسایی شده و پرونده ثبتی آن‌ها به‌علت نقص مدارک در شرف تکمیل است.

خبرنگار : المیرا بانگ زارع 

شناسه خبر : 12857
تاریخ : 1402/9/20 12:40:22
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/2WZdnt
نویسنده خبر :
X

🔶 المیرا بانگ زارع 

🔷️خبرنگار 

🔷️روزنامه نگار 

🔷️شاعر

🔷️نویسنده

🔷️گوینده

(دارنده ۳مدرک گویندگی از صداو سیمای ارومیه)

🔷️ عضو صندوق هنر وزارت ارشاد

🔷️کارشناس روانشناسی عمومی 

🔷️نویسنده و شاعرِ کتابهای :

🟢 ایده آل هایت را خلق کُن 

🟢در میان دستهایت

🔷️کسب لوح تقدیر از جشنواره ذهن زرین سال ۱۴۰۰

🔷️کسب مقام دوم در زمینه شعر

و دریافت لوح و تندیس از جشنواره ذهن زرین سال ۱۴۰۱ 

🔷️کسب عنوان: برترین فعال فرهنگی و هنری_دریافت لوح از طرف جشنواره ذهن زرین 

🔷️کسب مقام چهارم در جشنواره بزرگداشت رزمندگان ارتش : دریافت گواهی 

🔷️نویسنده و خبرنگار فعال و مُنتَخَب :  

نشریه دریاکنار 

🔷️عضو رسمی: انجمن ادبی اهل قلم اصفهان 

🔷️عضو: کارگاه شعر سپید ارومیه 

🔷️عضو رسمی: بنیاد جهانی سخن گستران انجمن سبز منش 

✅️ثبت آثار در کتابخانه های: بوکبال_گیسوم_کتابینو_

روزنامه جمهور _ روزنامه اعتلای ایران _

مجله خانواده سبز_اپلیکیشن بله_

 
برچسب ها #تخت سلیمان _ #اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع‌دستی _ #واحدهای اقامتی _ #بوم گردی_ #تکاب _ #آذربایجان‌غربی _ #ارومیه _

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.